Drumul vechi Rovinari-Negomir, închis. Alunecări pe cel nou!

Şoseaua veche de legătură între orașul Rovinari și comuna Negomir a fost închisă circulaţiei. Drumul urmează să fie demolat de CE Oltenia în vedea continuării activităţii de exploatare a lignitului în zonă. Compania energetică s-a pregătit din timp şi a alocat bani pentru realizarea unei alte variante de acces de la Rovinari la Negomir, dar drumul este afectat de alunecări de teren. Autorităţile locale din Negomir speră ca aceste probleme să fie corectate de către CE Oltenia într-un timp cât mai scurt.

 Autorităţile locale din Negomir spun că pe vechiul drum va fi montată o barieră, astfel încât autovehiculele să nu mai poată circula pe acest tronson. "Drumul cel vechi care lega direct Rovinariul de Negomir este închis începând de la 1 martie. Au fost luate avizele și autorizația de demolare. Se închide, se pune barieră, pentru că reprezintă un pericol. Au băgat excavatoarele lor acolo, în pădure, și îl vor tăia. Există riscul să alunece, să cadă mașinile, este într-o stare foarte gravă. Nu se poate circula", a declarat Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.

Mare parte din drum este pe teritoriul comunei Fărcășești. Tocmai pentru că se intenționează de mulți ani ca acest drum să fie pus la pământ, CE Oltenia a realizat o altă variantă pentru ca autovehiculele să ajungă la Negomir via Rovinari. Această variantă este prin Fărcășești, iar CE Oltenia a plătit bani grei pentru a o construi, fiind vorba de milioane de euro. Autoritățile locale din Negomir spun că s-au produs deja alunecări de teren. Drumul cel nou a fost predat de CE Oltenia către Consiliul Județean. "Sunt încă probleme, pentru că județul nu a recepţionat acest drum. Sunt niște alunecări. Niște lucrări nu sunt executate conform proiectului, așa am înțeles. Au apărut alunecări după ce a fost finalizat. Circulându-se cu trakere, cu greutate, au apărut probleme. Am înțeles că CE Oltenia s-a judecat cu cei care au făcut acest drum și au ajuns la o înţelegere să se refacă aceste lucrări", a mai spus primarul comunei Negomir.

Autorităţile au mai spus că executantul lucrărilor a revenit în iarnă și a tăiat drumul pe anumite porţiuni. În aceste condiții mașinile au urcat pantele cu dificultate și au fost situații când autoritățile locale au intervenit cu utilajele din dotare și cu asistații sociali.

Vizualizări: 2,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: