Ce daune a stabilit instanța în cazul copilului lovit de creanga din parc

Zece mii de lei. Atât a stabilit instanța drept daune în dosarul în care Biblioteca Județeană, Primăria Târgu Jiu și Edilitara au fost trimise în judecată de părinții copilului rănit de o creangă desprinsă dintr-un plop, în Parcul Central din Târgu Jiu. 

 

Incidentul a avut loc, vara anului trecut, în cadrul unei activități organizate de Biblioteca Județeană "Christian Tell", în parc. 

Astăzi, magistrații Tribunalului Gorj au stabilit că cele trei instituții trebuie să acorde despăgubiri în valoare de 10 mii de lei. Sentința nu este definitivă. "Admite în parte acţiunea civilă. Obligă pârâtele, în solidar, la plata către reclamantul Firiza Luca-Damian a sumei de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 06.03.2023, la Tribunalul Gorj, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei", au decis judecătorii. 

Procesul a fost invocat de Olimpia Bratu, directoarea Bibliotecii Judetene, în biletul pe care l-a scris înainte să-și pună capăt zilelor. Procesul ar fi măcinat-o, în ultimele luni, și se temea că ar putea ajunge să achite daune importante. 

Potrivit unor surse din dosar, familia copilului ar fi solicitat 500 de mii de lei daune de la cele trei instituții publice. 

Băiatul, în vârstă de 10 ani, s-a ales cu o fractură la mână și certificatul medical a arătat că a avut nevoie de peste 60 de zile de îngrijiri medicale.

Vizualizări: 3,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: