Peste 300 notificări de daună înregistrate în urma cutremurelor din Gorj

Peste 300 notificări de daună a primit Allianz-Țiriac Asigurări în urma cutremurelor din Gorj, de la jumătate lunii trecute. Pentru acestea se estimează că ar fi de plătit despăgubiri de 1,3 milioane de lei.

 

Potrivit informaţiilor furnizate de asigurator, din cele 311 notificări de daună, cele mai multe sunt în baza polițelor PAD (asigurările obligatorii împotriva cutremurelor, inundațiilor și alunecărilor de teren).

Compania deține o cotă de piață de circa 20% din totalul asigurărilor de locuință din piața asigurărilor. Din estimarea de 1,3 milioane de lei - rezerve de daună pentru plata despăgubirilor după cutremurele din Gorj, majoritatea vor fi acoperite de către PAID - societatea de asigurări care vinde polița de asigurare obligatorie a locuințelor: „PAID ar avea de plătit 1 milion de lei pentru cele 311 dosare de daună”, a declarat Aurel Badea, Deputy CEO, responsabil de aria tehnică în cadrul Allianz-Țiriac, potrivit HotNews.ro .

„90% dintre clienții care încheie asigurarea PAD au și polița facultativă la Allianz-Țiriac și această proporție se păstrează și în zona de daunalitate”, a transmis Virgil Șoncutean, CEO Allianz-Țiriac Asigurări.

Asigurătorul are scenarii și pentru eventualitatea unui cutremur asemănător celui din 1977: „Într-un astfel de scenariu, estimăm că vom avea circa 40.000 de daune, iar valoarea despăgubirilor estimate depășește 400 milioane de euro. Ne-am pregătit personalul pentru a conduce procesul de constatare și avizare a daunelor”, spune Aurel Badea.

Vizualizări: 659

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: