Ce este aciditatea gastrica

Aciditatea gastrica este o afectiune aparent banala, dar care poate avea efecte serioase asupra organismului daca nu o tratam corespunzator. Aceasta problema de sanatate afecteaza din ce in ce mai multi oameni din cauza alimentatiei nesanatoase, dar si a bauturilor carbogazoase si a stilului de viata pe care il avem.

Toate aceste lucruri duc la un dezechilibru in organism, dezechilibru ce poate afecta sistemul digestiv.

Hiperaciditatea gastrica pare a fi o problema inofensiva, insa simptomele acesteia nu trebuie neglijate deoarece pot duce la afectiuni grave ale organismului.

Ce este aciditatea gastrica

Stomacul nostru functioneaza folosind un suc gastric, suc ce are un rol foarte important in digestie. Cu toate acestea, daca sucul gastric este prezent in exces, acesta duce la senzatii de greata, arsursa, gaze intestinale, dureri abdominale si alte simptome neplacute. Daca aceasta afectiune este netratata, in tmp poate sa duca la probleme mari de sanatate, probleme precum: ulcer, gastrita, etc.

Cum iti poti da seama ca ai hiperaciditate gastrica

Exista mai multe simptome care duc la recunoasterea hiperaciditatii gastrice, insa senzatia de arsursa este cea mai intalnita. De cele mai multe ori, aceasta senzatie apare dupa ce ai mancat, la cateva zeci de minute sau la cateva ore.

Senzatia de arsura poate sa apara atunci cand consumi alimente care nu iti priesc, alimente precum usturoi in exces sau condimente picante si nu numai. Aceasta senzatie de arsursa poate fi insotita de balonari, gaze intestinale, dar si de senzatie de voma sau de dureri usoare in piept.

Prevenirea aciditatii gastrice

Prevenirea aciditatii gastrice se face printr-o alimentatie sanatoasa, echilibrata. Un stil de viata lipsit de stres sau cu un nivel de stres cat mai scazut ajuta la imbunatatirea functiilor organismului si la o evolutie spre bine a sanatatii tale.

Este important sa stii ca fructele si legumele trebuie sa faca parte din hrana ta zilnica, iar mancarurile acide, prajite si nesanatoase pot fi consumate doar ca exceptie de la aceasta regula.

Vizualizări: 1,342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: