Facebook ia măsuri contra ştirilor false despre coronavirus

Facebook a anunţat că reacționează la epidemia de coronavirus și aduce modificări rețelei sociale pentru a combate astfel răspândirea minciunilor legate de acest virus. Reţeaua va elimina știrile false și teoriile conspiraționiste despre coronavirus, dacă acestea riscă să le facă rău celor care le cred.

Politica se aplică rețelelor sociale Facebook și Instagram și include dezinformările despre leacuri false sau metode false de prevenție, precum și informațiile care induc utilizatorii în eroare în privința resurselor medicale disponibile.

Totodată, hashtag-urile folosite pentru a promova dezinformările pe Instagram vor fi blocate sau restricționate.

Compania Facebook a fost de acord în trecut să limiteze extinderea dezinformărilor în materie de sănătate, cum ar fi teoriile conspiraționiste împotriva vaccinării, însă eliminarea completă a conținutului are loc foarte rar. Facebook are o politică prin care elimină conținut dacă acesta riscă să provoace vătămări corporale. Spre exemplu, în 2019 a eliminat zvonurile despre vaccinul contra poliomielitei pentru că acestea puneau în pericol angajații sistemului de sănătate din Pakistan.

Decizia Facebook a venit la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus. Facebook se va baza pe organizațiile de sănătate să semnalizeze teroriile conspiraționiste care ar putea pune oameni în pericol. Pe lângă eliminarea conținutului dăunător legat de coronavirus, Facebook va limita răspândirea dezinformărilor semnalizare de echipa proprie care verifică informații. Rețeaua socială va anunța utilizatorii care încearcă să distribuie acest tip de informații că acestea ar putea fi inexacte sau că urmează să distribuie o postare cu conținut nepotrivit. Rețeaua de socializare va mai încerca să îndrume utilizatorii către informații precise plasând mesaje în vârful fluxului de știri sau va oferi mesaje pop-up educaționale când utilizatorii fac anumite căutări pe Facebook sau când dau click pe anumite hashtag-uri pe Instagram.

Epidemia de coronavirus s-a extins în 19 țări, peste 10.000 de oameni fiind infectați, potrivit BBC.

Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: