Dieta cu fructe și legume. Meniul complet pe 7 zile

Dietele cu fructe si legume sunt ideale pentru cei care vor sa scape rapid de cateva kilograme.

Primavara, in special, aceste diete cu fructe si legume ajuta organismul sa se detoxifice si redau corpului energia pierduta in zilele friguroase de iarna. Atentie insa, aceste diete cu fructe si legume nu trebuie tinute perioade indelungate pentru ca nu aduc organismului necesarul de proteine de care atat de mare nevoie. In general, nutritionistii sustin ca dietele bazate pe fructe si legume trebuie sa tina intre 3 si maximum 7 zile, perioada in care, in functie de organism, se salbeste intre 3 si 5 kg.

Diete cu fructe si legume. Ce contine meniul in fiecare zi

Iata un exemplu de meniu, pe o saptamana, bazat pe fructe si legume:

Ziua 1: Mananca doar fructe, in orice cantitate. Poti sa alegi orice fel de fruct, pe care sa-l mananci la orice ora, insa nu ai voie sa faci suc de fructe. In aceasta zi trebuie sa bei minimum 10 pahare cu apa

Ziua 2: Mananca doar legume, pe care le poti pregati cum iti place tie, fierte, crude sau la gratar. Nu adaugi insa ulei sau  smantana. Poti pune sare, piper, zeama de lamaie si condimente ( oregano, cimbru, busuioc etc). Cantitatea de legume este nelimitata, insa este indicat ca mesele sa fie dese.

Citește mai mult pe wowbiz.ro.

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: