Ce face un miner cu 290 de milioane de lei

Constantin Creţu de 38 de ani din Albeni se numără printre disponibilizaţii de la Sucursala Minieră (SM) Prigoria. Omul va pleca acasă cu 290 de milioane, însă toţi banii îi va da la bancă, unde va mai rămâne cu o datorie de alte câteva sute de milioane. Bărbatul a făcut credit să-şi repare casa dărâmată de alunecările de teren şi nu se gândea că va rămâne fără slujbă.  Constantin, soţia sa Gabriela şi cei patru copii sunt disperaţi. De menţionat ar fi că omul a dat spre exploatare hectare de teren, doar-doar o să fie cruţat de concediere.

Se oferă plăţi compensatorii celor disponibilizaţi, însă omul are datorie în bancă de două ori mai mare decât va primi. S-a împrumutat la o unitate bancară pentru a-şi reface gospodăria afectată de alunecările de teren. „Eu nu am 20 de ani vechime ca să primesc 290 de milioane de lei vechi aşa cum au spus, voi primi probabil în jur de 200, dar cum să mă descurc când am la bancă o datorie de 400 de milioane. M-am împrumutat să fac casa că ne-au dat un modul, dar a trebuit să facem ceva în care să putem sta cu copii. Nu ştiu cum o să dau banii înapoi la bancă, la vârsta mea nu mă mai angajează nimeni, o să vină banca să pună sechestru pe ce am făcut şi noi, pe casă, pe mobilă, eu ştiu ce o să se întâmple“, a mai spus Constantin Creţu.

Supărarea omului este cu atât mai mare cu cât are teren în perimetrul în care se extrage cărbune.

Anunţat prin poştă ca este şomer

Constantin Creţu era angajat la cariera Corbu de 19 ani. Omul nu s-a gândit o clipă că va fi trecut pe lista de disponibilizări pentru că mai marii carierei au promis că nu vor pleca acasă cei care au copii în întreţinere. Vestea că a fost concediat a picat ca un trăsnet asupra lui. „Am primit preavizul prin poştă, am rămas fără cuvinte ce să mai zic. Sunt disperat. Soţia nu lucrează. Din salariul meu trăiam“, a precizat Constantin Creţu.

Familia Creţu are patru fete cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani. Oamenii se gândesc cu groază ce le va da fetelor de mâncare de acum înainte. „Alocaţiile ne-au mai rămas, dar cum să trăieşti cu 150 de lei şase persoane, nu ştiu cum ne vom descurca“, a spus Gabriela Creţu.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: