Ce facem cu tija după înflorirea orhideei

Orhideea este una dintre preferatele plante de interior ale multor doamne. Planta poartă în sine o energie feminină iar când orhideea este înflorită ne umple de energie.

Cine are o  orhidee știe că această plantă este destul de pretențioasă. Există multe aspecte, pe care trebuie să le cunoașteți, pentru a crește o plantă viguroasă şi unul dintre acestea se referă la tija orhideei.

Mulți florari preferă să taie tija imediat după ce se ofilește ultima floare și este de înțeles, deoarece din punct de vedere estetic, o plantă fără tijă este mai aspectuoasă. Cu toate acestea, luând o astfel de decizie, trebuie să țineți cont nu numai de preferințele proprii, ci și de starea plantei. Fără îndoială, merită să îndepărtați tija galbenă uscată – când vârful ei se usucă, acesta este un semnal că planta are nevoie de odihnă. La fel trebuie să procedați, dacă orhideea mică a înflorit pentru prima dată și încă nu a reușit să-și formeze o bună rozetă de frunze. Dacă veți păstra tija, planta nu va avea suficiente puteri pentru creșterea acestui lăstar și va slăbi și mai mult.

Puteți îndepărta complet tija unei orhidee adulte fără să așteptați ca aceasta să se usuce. Varianta va aduce multe beneficii plantei, nu va irosi puteri și substanțe utile pentru a ține în viață acest lăstar, ci le va orienta spre dezvoltarea rozetei de frunze și a sistemului radicular iar planta se va odihni și va da în curând noi pedunculi în locul tijelor îndepărtate.

Dacă tija rămâne mult timp puternică și verde, dar nu vă place aspectul unui peduncul gol, îl puteți tăia parțial, păstrând câțiva muguri de flori. Este posibil ca din acești muguri să se formeze lăstari sau flori noi, ceea ce va duce la prelungirea înfloririi orhideei. Mai întâi trebuie să examinați tija ca să vă asigurați că are mici creșteri (muguri).

Trebuie să știți că nu toate tipurile de orhidee cultivate au muguri pe tije, iată de ce, în majoritatea cazurilor, tăierea parțială nu are sens.

Vizualizări: 2,273

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: