O metodă sigură şi neobișnuită de înrădăcinare a plantelor

Pentru multe persoane este o provocare să obţină  butașii doriţi din ramurile unor plante. O metodă foarte simplă este plantarea acestora în nisip învelit în ziare, prin metoda cilindru de nisip.

Pentru a planta butașii de plante aveți nevoie de un ghiveci pentru flori, un ziar și bandă adezivă, precum și argilă, nisip și pământ de flori.

Veți obține astfel înrădăcinarea cu ușurință a tuturor butașilor greu de înrădăcinat cum ar fi butași de tuia, trandafiri și alte plante decorative.

Puneți un strat de argilă expandată pe fundul vasului de flori și adăugați 3-5 cm de pământ. Răsuciți un cilindru dintr-o fâșie lungă de ziar care este puțin mai mică decât înălțimea ghiveciului. Diametrul cilindrului trebuie să fie de 5-6 cm, și lipiți marginile cilindrului cu bandă adezivă.

Așezați cilindrul în centrul ghiveciului și turnați nisip în interior, apoi umpleți spațiul rămas în exteriorul cilindrului cu pământ. Așezați butașul în interiorul cilindrului de nisip și udați planta dar și pământul din jurul cilindrului. Acoperiți ghiveciul cu o pungă de plastic. Datorită faptului că nisipul nu reține excesul de apă, butașii nu putrezesc și se înrădăcinează bine.

Vizualizări: 2,553

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: