Cum să tratați merii și perii de boli și dăunători

Mărul și părul suferă de boli și dăunători similari și, de asemenea, se trezesc aproape simultan. Prin urmare, tratamentele se efectuează la ambele tipuri de pomi concomitent, în luna aprilie.

Prima prelucrarea pomilor de măr și păr se efectuează la începutul primăverii, atunci când nu mai e zăpadă și temperatura medie a zilei ajunge la 5 ° C.

Curățați mușchiul și lichenii de pe pomi cu o perie rigidă și îndepărtați ramurile rupte sau înghețate. Tratați plăgile și inciziile cu pastă izolantă, biogel sau soluție de var. Pulverizați pomii și cercul trunchiului cu soluție de 3% de lichid Bordeaux, amestec de sulfat de cupru și var viu.

Este obligatoriu să efectuați acest tratament, chiar dacă grădina nu a fost grav afectată de boli în sezonul trecut, pentru că sporii ciupercilor se împrăștie pe distanțe uriașe și este suficient doar un singur pom afectat pe strada învecinată ca al tău să cadă în zona de risc.

Efectuați al doilea tratament al pomilor de măr și păr pentru boli atunci când mugurii de frunze încep să înflorească pe ei. Acest lucru se întâmplă de obicei la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai. Acest tratament constă în pulverizarea cu orice preparat destinat pentru tratamentul și prevenirea infecțiilor fungice și bacteriene.

Vizualizări: 1,672

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: