Îngrijeşte corespunzător trandafirii primăvara

Trandafirul este un arbust cu flori întâlnit în orice gospodărie şi, pentru a avea flori frumoase şi bogate, acesta are nevoie de îngrijiri speciale primăvara. Specialiştii susţin că ei trebuie tăiaţi primăvara, abia după ce apar primii muguri roşiatici pe crenguţe.

Atunci când temperaturile încep să crească, pe crengile trandafirilor de grădină apar primii muguri. În această perioadă, dacă noaptea nu mai dă îngheţul, este momentul să toaletaţi trandafirii. Începeţi prin îndepărtarea crengilor bolnave, uscate sau înnegrite de gerul iernii.

Se taie ramurile care sunt subţiri şi se lasă cele mai viguroase, pe care se vor dezvolta crenguţe noi cu flori. Pentru o tăiere corectă se lasă tulpinile cu doi centimetri sub partea bolnavă şi se verifică să aibă măduva albă şi sănătoasă. Totodată, se lasă câte patru sau cinci muguri pe fiecare creangă şi se taie restul.

Trandafirii care au fost deja tăiaţi se stropesc cu substanţe împotriva insectelor. Sunt indicate soluţiile bio, cum este zeama de usturoi sau de rubarbă, care ţin insectele departe. Trandafirii au nevoie de un sol foarte bogat în elemente nutritive, pentru a face flori toată vara. Pământul din jurul rădăcinilor se sapă şi se adaugă îngrăşământ cu eliberare treptată, de preferat bio. Puteţi adăuga şi substanţe hrănitoare în apa de udat, o dată la trei sau patru săptămâni.

Vizualizări: 1,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: