Câtă sare se pune la un litru de apă pentru murături!

E sezonul murăturilor și multe gospodine procedează greșit când este vorba de sarea pentru murături. Este foarte important să pui cantitatea corectă de sare în murături pentru a nu le strica sau a le face prea sărate.

Pentru a pregăti murături gustoase, este important să știi câtă sare trebuie să adaugi la apa de murat. Deși nu pare mare lucru să pui murături, realitatea este că le poți strica ușor.

Pentru ca acestea să iasă perfect crocante și delicioase, trebuie să fim atenți la mai mulți factori importanți, printre care și cantitatea de sare și condimentele.

Saramura este o soluție de sare și apă care ajută la conservarea legumelor și la extragerea substanțelor nutritive și a aromelor acestora. De asemenea, saramura poate ajuta la menținerea echilibrului bacterian în intestin, deoarece conține bacterii benefice (probiotice), care pot ajuta la digestie și la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Cantitatea de sare necesară pentru murături poate varia în funcție de preferințele personale și de tipul de murături pe care le pregătești. În general, un raport obișnuit este de 20-30 de grame de sare (aproximativ 1-2 linguri de sare) la fiecare litru de apă. Acesta este un punct de plecare și poate fi ajustat în funcție de gusturile tale.

Este extrem de important de menționat faptul că la murături nu se folosește sare iodată, pentru că aceasta va înmuia legumele, iar murăturile noastre nu vor rezista până la iarnă.

Condimentele au și ele rolul de a intensifica gustul murăturilor, dar și de a le menține tari și crocante. Iată care sunt cele mai folosite condimente pentru murături: frunze de țelină, morcovi, tulpini de mărar uscat, usturoi, semințe de coriandru, bucățele de hrean, cimbru uscat, crenguțe de vișin, usturoi, piper și muștar boabe. De asemenea, se mai poate adăuga chimen sau ardei iute în borcanele cu murături.

Vizualizări: 6,385

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: