Ce îi cere Iordache ministrului Muncii: ”Nu putem să mai așteptăm!”

Senatorul liberal de Gorj, Ion Iordache, a trimis o adresă Ministerului Muncii prin care cere urgentarea procedurilor pentru emiterea unei ordonanțe de guvern care să le permită minerilor să iasă mai devreme la pensie, iar legea să fie aplicabilă.

Angajații Complexului Energetic Oltenia au protestat zilele trecute în număr destul de mare în Piața Prefecturii din Târgu Jiu, tocmai pentru ca drepturile lor să fie luate în seamă.

”Înțelegem cu toții că singura soluție este să se emită ordonanța care să reglementeze acest lucru. Am făcut ieri o adresă către Ministerul Muncii să demareze procedurile și să emită în regim de urgență ordonanța. Nu putem să așteptăm. Știm că oamenii nu vor ceda și până la urmă este dreptul lor și chiar merită acest lucru. Oamenii trebuie să revină la muncă și să nu fie proteste și mai mari. Suntem în prag de iarnă și nu ne putem permite acest lucru. Am discutat și eu cu minerii. Oamenii și-au pus speranța în această lege și nu se mai poate da înapoi. Cel târziu luni ar trebui să fie emisă ordonanța. De marți nu se știe dacă vom mai avea guvern”, a spus Ion Iordache, la Radio Infinit.

De asemenea, senatorul nu crede că Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe, va încerca să încurce această lege. ”Nici nu vreau să luăm în calcul această discuție cu impactul bugetar. Atunci când s-a aprobat legea, toate calculele au fost făcute. Nu văd de ce Dan Vîlceanu ar încerca să încurce o lege în favoarea gorjenilor. Refuz să cred așa ceva. Vom avea o discuție cu sindicatele, acolo unde va fi și Dan Vîlceanu. Vom vedea care sunt soluțiile. Există și soluția de a se interveni legislativ, dar asta ar însemna o amânare destul de mare”, a mai declarat Iordache.

Minerii au spus că nu renunță la proteste, decât atunci când legea se va aplica, iar ei vor putea să plece liniștiți la pensie.   

Vizualizări: 2,949

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: