Pecingină, atac la liderii minerilor: Niște dobitoci. Analfabeți funcțional. De aia s-a ales praful de România!

Se văzură la putere și cred că își pot permite orice. Este cazul deputatului PNL Gorj, Gheorghe Pecingină, care își permite să îi facă dobitoci și analfabeți funcțional pe salariații Complexului Energetic Oltenia care lansează în spațiul public opinii despre legea prin care sperau să se poată pensiona la 52 de ani.

“Sunt niște dobitoci care spun toată ziua, pe la toate emisiunile, că trebuie să se aplice legea imediat”, a spus Pecingină la Radio Infinit. “E o lege proastă. E vina lui Dan Vîlceanu că legea a fost făcută proastă?”, a mai spus parlamentarul, exprimarea corectă fiind că legea a fost făcută prost, nu proastă.

Pecingină a mai spus despre cei care merg la emisiuni să susțină cauza minerilor că “sunt niște analfabeți funcțional care nu știu să citească, adică citesc, dar nu știu ce citesc”.

Deputatul PNL Gorj cu studii juridice a zis că nu îi spun lui sudorii cum să citească o lege: “Nu o să îmi spună mie un sudor sau un excavatorist cum să fac sau cum să citesc o lege. Păi tocmai asta se întâmplă. În momentul ăsta, sudorii, excavatoriștii, mașiniștii spun cum se fac legi. De aia s-a ales praful de România”.

Legea 197/2021 a intrat în vigoare în luna august, minerii și energeticienii care aveau 52 de ani vârstă și 30 de ani vechime, din care 25 în cariere sau termocentrale, și-au depus dosarele, iar casele de pensii le-au respins. Parlamentarii PNL Gorj le vor propune sâmbătă liderilor federațiilor sindicale o soluție pentru ca legea să poată fi aplicată așa cum s-a dorit.

Vizualizări: 9,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: