Ce înseamnă modul avion la telefon şi când îl folosim

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei a autorizat utilizarea dispozitivelor electronice la bordul avioanelor în timpul zborului încă din 2013. Din cauza sistemelor electronice ale avionului dar și a interferențelor undelor radio, condiția de a utiliza un telefon în timpul zborului este să fie setat pe modul „avion”, dar acest mod este util şi când nu sunteţi în avion.

Cu toţii folosim telefoane sofisticate dar multă lume nu ştie la ce foloseşte modul avion al telefonului. Poate pentru că nu au zburat încă cu un avion şi nu au folosit această funcţie, deşi ea nu este utilă doar în avion. Dar cum telefonul ne însoțește peste tot, chiar şi în avion, atunci când plecăm într-o vacanță sau călătorim în interes de serviciu, trebuie să ştim că nu avem voie să îl folosim în avion decât pe mod avion.

Companiile aeriene au încercat să interzică folosirea dispozitivele electronice pe durata zborului, fie ele telefoane, tablete, laptop-uri, baterii externe etc. Dar în anul 2013 s-a autorizat folosirea electronicelor la bordul navelor.

Facilitarea avionului cu o conexiune la internet pe întreg zborul a putut obliga participanții la cursele aeriene să seteze dispozitivele pe modul „avion”. În acest mod sistemul wi-fi disponibil în avioane ne oferă accesul în permanenţă la internet și astfel putem folosi liniștiți serviciul respectiv.

Acest tip de setare face parte din meniul telefonului ca și multe alte funcții: Wi-Fi, Bluetooth, Lanternă, Mod economisire baterie, NFC etc. Aflat la îndemână, ca să poată fi activat cu ușurință, este localizat în bara de stare situată în partea de sus a dispozitivului.

Dacă ar fi să ne luăm după denumire, putem crede că este important să folosim modul acesta doar când zburăm cu avionul. Dar acest mod este util și în alte cazuri, cum ar fi laşedinţe sau conferinţe în spaţii dotate cu wi-fi. 

Setarea a fost concepută pentru a limita conexiunea dispozitivelor electronice la semnalul operatorilor de rețea telefonică, conexiunea wireless sau accesul la internet furnizat de cartela SIM. Odată activată funcția, conexiunea la Wi-Fi poate fi restabilită chiar dacă telefonul sau laptopul se află în modul „avion”. De asemenea, vor fi dezactivate și toate funcțiile fără fir ale telefonului.

Când este activat, modul „avion” își va schimba culoarea din gri în albastru sau din alb în albastru, depinde de modelul telefonului și fundalul setat. În cazul laptopurilor, modul „avion” poate fi activat din setările de rețea.

Vizualizări: 2,346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: