Ce legi vrea să schimbe Cârciumaru după discuţiile cu primarii

Florin Cârciumaru, preşedintele Comisiei de Administraţie Publică din cadrul Senatului, anunţă primele trei modificări legislative rezultate în urma întâlnirilor dintre parlamentarii PSD şi primarii din Gorj.

Parlamentarii PSD şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cosmin Popescu, au participat vineri la o nouă întâlnire zonală cu primarii, de această dată la Negomir. „ Veţi vedea pe parcurs câte iniţiative legislative o să plece de la aceste întâlniri. Sunt primari cu experienţă care au venit cu propuneri sau amendamente ca să modificăm Codul Silvic, Legea 215”, a declarat Cârciumaru.

Vor să scape de incompatibilităţi

Senatorul PSD a anunţat primele trei modificări legislative. „La ora actuală, deja sunt în prag de finalizare trei propuneri, care au venit de la primari. Este vorba de incompatibilitatea primarilor, viceprimarilor, din Consiliile de Administraţie de la şcoli şi de la unităţile primăriilor; problema cu majoritatea în consiliile locale pentru hotărârile de patrimoniu - de aici încolo va fi votat un proiect pentru patrimoniu cu 50% plus unu, vor rămâne două treimi pentru votul final, numai în cazul în care ne referim la vânzări de imobile. De asemenea, mai este în prag de finalizare un proiect legislativ privind responsabilitatea semnăturii primarului. De acum încolo, prin această modificare, nu va răspunde numai primarul de actele semnate. Lângă primar vor răspunde, în funcţie de actele semnate, şi secretarul, şi directorul tehnic, fiecare va avea răspunderea şi responsabilitatea lui”, conchide Cârciumaru.

Vizualizări: 762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: