Ce liceu din Gorj pregăteşte viitorii instructori sportivi

Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu este singura unitate de învăţământ din judeţ care dă posibilitatea tinerilor să se specializeze în meseria de instructor sportiv. De această dată, Liceul cu Program Sportiv vine în întâmpinarea absolvenţilor de gimnaziu cu o ofertă atractivă. În anul şcolar 2014-2015 vor fi înfiinţate patru clase de a IX-a, din care trei cu profil sportiv şi una cu profil real.   

gabriel_rascol_directorul_LPS_TG_JiuUnitatea este situată în zona de sud a municipiului Târgu Jiu şi dispune de un spaţiu adecvat atât procesului instructiv-educativ cât şi activităţilor sportive care sunt specifice acestei unităţi. Funcţionează încă din anul 1992, iar de-a lungul timpului, elevii care au studiat aici au obţinut rezultate remarcabile în diverse competiţii naţionale, propulsând unitatea în clasamentul primelor licee pe ţară. “Pentru liceul nostru optează majoritatea elevilor care fac sport şi, în general, sport de performanţă. De exemplu, după ce finalizează studiile gimnaziale, noi fiind un club afiliat şi la Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi la Federaţia Română de Fotbal, majoritatea care vin pe primele clase, de exemplu, pe clasa de fotbal, sunt legitimaţi la noi. Dacă optează pentru clasa noastră de fotbal, ei trebuie să vină cu transfer de la clubul respectiv. Dacă nu, merg pe cealaltă clasă, cea de mozaic, dar acolo concurenţa este mai mare”, a declarat Gabriel Răscol, directorul Liceului cu Program Sportiv (LPS), din Târgu Jiu.

  

Ofertă educaţională

În cadrul liceului funcţionează atât clase cu profil sportiv, la nivelul cărora sunt integrate şi clase mozaic în care sunt cuprinşi elevi sportivi proveniţi de la alte unităţi sportive şcolare şi cluburi sportive din municipiu şi judeţ, dar şi o clasă cu profil real. “În cele cu profil sportiv înfiinţăm o clasă de fotbal şi una de atletism şi una de handbal fete-handbal băieţi. Mai avem o a treia clasă cu profil sportiv unde sunt legitimaţi toţi copiii de la toate structurile sportive din judeţ. Cea de-a patra clasă este cea în care avem 28 de locuri cu profil real, pe specializarea Ştiinţe ale naturii. Cei cu profil sportiv, după terminarea liceului pot să devină instructori sportivi. Din discuţiile pe care le avem şi cu AJF, încercăm să îi înscriem pe copii în ultimul an, pentru a putea să-şi ia o licenţă”, a precizat directorul Gabriel Răscol. În perioada 26-27 mai se fac înscrierile pentru probele de aptitudini. Testările vor avea loc între 28 şi 30 mai.   

DOTĂRI

Liceul dispune de: 2 săli de sport, un teren bitumizat de handbal, 2 terenuri sintetice de fotbal, o sală de forţă, 5 laboratoare din care 2 sunt de informatică iar celelalte sunt de fizică, chimie şi biologie. În cadrul unităţii funcţionează şi 5 cabinete: de limba română, limbi moderne, matematică şi consiliere psihopedagogică. Elevii liceului beneficiază şi de o bibliotecă.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: