Ce mașini electrice are Ion Țiriac în colecția sa

Fostul mare tenismen Ion Țiriac deține o colecție impresionantă de peste 400 de mașini rare. Acestea sunt produse începând cu 1899 și le expune prin rotație în galeria Țiriac Collection.

Țiriac nu este impresionat doar de modele vechi de mașini ci și de noutățile din domeniu. Două noi modele de mașini electrice i-au atras atenția fostului tenismen: primul SUV electric de la Skoda, Skoda Enyaq iV, și primul Porsche electric (Taycan).

Tiriac deține primul Enyaq iV electric, exemplar în ediția Founder’s Edition limitată la 1895 de unități, cu numărul de serie 0001, conform Evmarket.ro.

Numele Enyaq provine de la cuvântul irlandez „Enya”, care înseamnă „sursă de viață”, iar litera „Q” din nume reprezintă clasificarea SUV pentru marcă. Enyaq iV Founders Edition are un motor electric de 204 cai putere și o baterie de 82 kWh cu o autonomie de până la 510 kilometri. De asemenea, are o încărcare de 125 kW și poate atinge 80% din capacitatea bateriei în 38 de minute. Interiorul include o plăcuță numerotată pe volan, scaune îmbrăcate în piele neagră, acoperiș negru, pedale din aluminiu și geamuri spate fumurii.

Ion Țiriac a declarat că va folosi această mașină pentru a merge la vânătoare.

De asemenea, Țiriac deține și un Porsche Taycan – exemplarul 009. Porsche Taycan, primul vehicul electric produs de Porsche, este disponibil în două versiuni: Turbo – 680 CP și Turbo S – 761 CP. Ambele versiuni dispun de o baterie de 93,4 kWh, care asigură o autonomie de până la 450 de kilometri.

Publicul poate vizita galeria Țiriac Collection din Otopeni care prezintă peste 170 de mașini și motociclete din colecția lui Ion Țiriac, un miliardar cu o avere netă estimată la peste 1,6 miliarde de dolari în 2022.

Galerie foto




Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: