Le-a pus gând rău asistaților social: O să am toleranță zero

Autoritățile din Rovinari le-au pus gând rău persoanelor aflate pe lista ajutoarelor sociale. Acestea vor fi invitate să muncească la fabricile din oraș, iar dacă vor refuza fără să aibă motiv, vor rămâne fără sprijinul oferit de stat. În prezent, sunt peste 50 de beneficiari ai ajutorului social în Rovinari.

Fiecare persoană care primește ajutor social va primi invitație să meargă la un interviu la fabricile din oraș.

Demersurile încep săptămâna viitoare, iar cei care refuză locul de muncă riscă să rămână fără banii primiți de la stat. „De săptămâna viitoare, vor primi intenții de muncă de la fabrici, iar cei care vor refuza să lucreze neavând niciun argument, vor fi tăiați de la ajutorul social. Când am venit, am avut 300. Acum mai sunt 50-60 de oameni. Unii cu probleme medicale, alții cu adeverințe cumpărate de la medici, că se mai practică și acest lucru, dar vom avea o toleranță zero față de cei care nu vor să muncească”, a fost mesajul primarului Robert Filip.

Robert Filip susține că venitul le-ar crește considerabil dacă ar deveni angajați cu acte în regulă. „Mai mult de jumătate e posibil să fie apți de muncă. Eu le-am explicat că una este să fii angajat la fabrică, alta e să stai acasă. Eu aș vrea să-i încurajez și să-i ajut să meargă să lucreze. Față de angajatorii care sunt pe raza orașului Rovinari sau în Târgu Jiu, eu cred că venitul este mult mai mare, mai mult decât venitul minim, mai primesc tichete de masă, sporuri, transport. Au o linie de transport Bîlteni – Rovinari – Fărcășești ca să-i aducă pe oameni gratuit la muncă”, a mai explicat Filip, la Tele3.

Vizualizări: 2,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: