Grădinițe cu program prelungit în mediul rural

Tot mai multe grădinițe cu program prelungit funcționează în localități din județul Gorj. Părinții au posibilitatea să-și lase copiii la grădiniță până la ora 18. Din această toamnă, programul ia amploare mai mult și în mediul rural, unde au fost unități de învățământ care au solicitat acest lucru.

Grădinițele cu program prelungit încep să fie la modă și în mediul rural, nu doar la orașe. Mai multe grupe de acest fel au fost constituite în mai multe localități din județ și își vor deschide porțile de săptămâna viitoare. “Am aprobat în multe localități constituirea grupelor cu program prelungit la grădinițe. Înseamnă că intrăm pe făgașul normal pentru că oamenii sunt nevoiți să-și caute de serviciu în alte zone, iar copiii trebuie să rămână undeva până se întorc părinții de la lucru. Unii dintre bunici sunt plecați în străinătate și asta îi determină pe unii tineri să aleagă grădinițele cu program prelungit”, a explicat Marcela Mrejeru, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Părinții îi vor putea lăsa pe micuți la grădiniță până la ora 18. „Venim în sprijinul părinților care nu pot să stea cu copilul de la ora 12. La ora 18, se închide grădinița, când pleacă ultimul copil. Educatoarea stă până când vine ultimul părinte să ia copilul de la grădiniță. Copiii își petrec acest timp pe care îl aveau la dispoziție acasă, de la ora 12, îl petrec cu educatoarea care face anumite activități și este mai pregătit pentru intrarea în societate. Programul a dat roade și s-a extins în mai multe localități din Gorj și nu mă refer doar la orașe, ci și la comune”, a mai spus Mrejeru, la N-Sat TV.

Vizualizări: 3,139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: