Ce nu trebuie să accepți într-o relație

Compromisul nu trebuie acceptat tot timpul într-o relație pentru că este posibil  să rămânem astfel în relații nepotrivite pentru noi, acceptând prea multe lucruri la partener. Desigur că este normal să facem anumite compromisuri în relație, însă există anumite lucruri pe care nu trebuie să le accepți de la nimeni, cu atât mai mult de la bărbatul care susține că te iubește.

Pentru a nu fii nefericită, iată ce trebuie să nu accepți niciodată:

Nu accepta să îți monitorizeze non-stop activitatea

Doar pentru că te întâlnești cu cineva, fie că este vorba despre o prietenă sau un bărbat, asta nu înseamnă că trebuie să îi dai lui raportul. Nu trebuie să știe ce faci 24/24. Stabilește-ți spațiul tău privat și încearcă să nu vă mai împărtășiți absolut orice. Dacă te sună de multe ori, sub diverse pretexte, trebuie să începi să îți pui întrebări. Chiar îl interesează ce faci? Sau te verifică? Dacă face asta pentru a te verifica, înseamnă că încrederea lui în tine este zero.

Nu accepta sub nici un motiv insulte

Cineva căruia îi pasă de tine nu va alege sub nici o formă să te jignească. Indiferent de context sau de motiv. Cuvintele urâte sunt pentru oameni slabi, iar un bărbat slab nu are ce să caute lângă tine. În plus, insultele sunt tot o formă de violență, și poate să mai fie doar un pas până la cea fizică.

Trebuie să îți accepte prietenii

Prietenii apropiați sunt o extensie a ta. Sunt parte din tine, iar dacă iubitul tău nu îi acceptă, înseamnă că nici pe tine nu te vede prea bine și relația nu va avea o viață prea lungă. Dacă iubitul tău îți cere foarte des să petreceți timp numai voi doi, nu înseamnă că are prea multă iubire de oferit. Înseamnă că te vrea numai pentru el, și asta este, mai degrabă, o dovadă de ”simț al proprietății”, ceea ce te va face să te simți sufocată.

Nu accepta să țină banii numai la el

Bărbații nu înlocuiesc banca și nu e bine ca toți banii din casă să fie la ei și tu să ceri bani cu țârâita. Iubitul tău nu este părintele tău și nu are dreptul să hotărască ce se întâmplă cu finanțele voastre.

Nu accepta să faci tu totul în casă

Dacă ești femeie nu înseamnă că toate atribuțiile din casă îți revin ție în mod obligatoriu. Orice om cu două mâini poate să întindă rufele pe sârmă. Încetează să te mai sacrifici pentru el.

Nu ești vinovată pentru eșecurile lui

Dacă el are impresia că eșecurile lui sunt cauzate de tine, nu trebuie să crezi și tu același lucru. Ba chiar poți să îi explici că nu este în regulă cum procedează și că atitudinea lui te deranjează.

Trebuie să îți accepte și familia

Familia este cel mai de preț lucru. Dacă iubitul tău nu poate să îi accepte, măcar de dragul tău, atunci există o problemă. Atunci când vizitele la părinții tăi se încheie cu critici la adresa lor este cazul să te gândești dacă mai vrei să îți petreci timp alături de acest bărbat.

Vizualizări: 2,632

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Relații:

Citește și: