CE Oltenia - comunicat despre stocurile de cărbune

Stocurile de lignit de la CE Oltenia au fost subiect local și național. În urmă cu câteva minute, CE Oltenia a dat un punct de vedere pe acest subiect. Iată comunicatul:

„CE Oltenia functioneaza, de la inceputul acestui an, cu o medie de cca 8 grupuri energetice, ajungand la o putere medie orara de pana la 2900 MW in perioadele zilei cu valori maxime ale consumului de energie, acoperind o cota de max. 30% din productia de energie din SEN si asigurand servicii de sistem orare de cca 380 – 400 MW.  Stocurile existente in termocentrale si in carierele miniere la aceasta ora, precum si livrarile zilnice care se efectueaza din cariere catre termocentrale permit functionarea fara probleme a grupurilor energetice disponibile.

  Se asigura permanenta la toate punctele de livrare a carbunelui, cu redistribuire temporara de personal in unele sectoare de activitate, in scopul mentinerii ritmicitatii descarcarii navetelor de carbune in actualele conditii climatice care solicita eforturi deosebite pentru buna desfasurare a acestui proces.

  CE Oltenia dispune de suficient carbune pentru producerea de energie electrica necesara onorarii contractelor de vanzare energie perfectate si inclusiv pentru mentinerea stabilitatii SEN in aceasta perioada, carbunele dovedind permanent ca este cea mai sigura sursa de producere a energiei electrice, indiferent de conditiile atmosferice“.

Vizualizări: 2,817

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: