Celebrul solist Al Bano, la protestele fermierilor cu propriul tractor!

Fermierii italieni au fost susținuți de unul dintre numele celebre din țară, care îmbină arta cu lucrul pământului. Ei au avut în rândurile lor, în timp ce au continuat protestele, la Roma, pe unul dintre cei mai cunoscuți artiști, cântărețul Al Bano. 

Agricultorii italieni au ieșit și ei în stradă în ultimele zile în care întreaga Europă fierbea. Într-un interviu acordat publicației Corriere della Sera, în timp ce se afla la Paris, pregătit să participe la o petrecere privată, Al Bano a declarat că pentru el, protestul fermierilor este sacrosanct, artistul fiind la rândul său fermier și activând în domeniu.

Al Bano are o fermă cu 150 de hectare de viță de vie și măslini și spune că dacă nu ar cânta, ar muri de foame și n-ar reuși să-și finanțeze această activitate agricolă care nu-i aduce beneficii financiare.  ”Sunt fermier la suflet. Acestea fiind spuse, sper ca această furie să nu debordeze în mod francez, așa cum s-a întâmplat cu ”vestele galbene”. Sper ca Uniunea Europeană și Italia să deschidă ochii asupra unei realități dramatice”, a declarat Al Bano, potrivit ilmessaggero.it.

Cântărețul a punctat dificultățile cu care se confruntă fermierii și a mai spus că banii pe care îi câștigă în muzică îi investeşte în agricultură. Şi asta pentru că problemele sunt foarte multe în domeniu.

Protestele fermierilor la Roma continuă și au existat și tensiuni între forțele de ordine și fermieri, iar joi aceștia au amenințat că vor intra cu tractoarele la festivalul Sanremo.

Ministrul Agriculturii Francesco Lollobrigida a declarat joi că s-a întâlnit şi continuă să se întâlnească cu grupurile de fermieri care protestează după ce unul dintre grupurile principale a stabilit un ultimatum pentru sâmbătă la prânz pentru a-i primi riscând în caz contrar să vadă străzile Romei invadate de tractoare.

Vizualizări: 1,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: