Cum trebuie să păstrezi cafeaua boabe și pe cea măcinată!

Iubitorii de cafea care vor să păstreze aroma cafelei proaspăt măcinate trebuie să știe cum pot să-i păstrezi aroma pentru o perioadă mai lungă de timp. Depozitarea cafelei este foarte importantă și poate influența prospețimea acesteia. 

Dacă nu depozitezi corect cafeaua, atunci aceasta s-ar putea să nu mai fie la fel de aromată.  Depozitarea cafelei poate părea complicată, dar de fapt este destul de simplă dacă alegi să urmezi câteva reguli.

Cafeaua ar trebui să fie depozitată într-un recipient etanș, într-un loc răcoros, uscat și ferit de lumina directă a soarelui.

Scopul este acela de a proteja cafeaua de lucrurile care îi schimbă aroma cum ar fi umiditatea, temperatura aerului, lumina și oxigenul. Acești factori principali se aplică atât cafelei măcinate, cât și celei sunt formă de boabe.

Mai mult, specialiștii spun că varianta de cafea măcinată poate să-și schimbe aroma mai repede decât cea boabe. Cafeaua boabe are o barieră naturală împotriva aerului decât cea măcinată, spun specialiștii de la parade.com.

Cafeaua boabe își poate pierde și ea aroma după o anumită perioadă de timp, dar dacă este depozitată în mod corespunzător, atunci vă puteți bucura de cafea mai multe săptămâni.

Cafeaua de specialitate este adesea vândută într-o pungă de cafea sigilată, cu o supapă unidirecțională care eliberează dioxidul de carbon pe care boabele îl eliberează în mod natural după prăjire, limitând totodată expunerea la oxigen.

Cafea va rămâne proaspătă atunci când este depozitată în ambalajul ei original sau într-un recipient ermetic, de preferat unul opac, care nu permite pătrunderea luminii. 

Vizualizări: 1,977

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: