CE Oltenia a blocat conturile RAAN. Boza: E o problemă sensibilă!

Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin are conturile blocate de CE Oltenia, pentru o datorie față de producătorul de energie de circa 126 milioane lei. Unitatea severineană este în faliment de anul trecut, dar are pe stoc cantități însemnate de apă grea, iar blocarea conturilor crează probleme unității, a explicat, pentru Agerpres, directorul Ervin Watzlawek. „Măsura blochează definitiv activitatea lichidatorului judiciar Euro Insol SPRL care gestionează, în afara patrimoniului RAAN, stocul de apă grea în valoare de peste 1,2 miliarde de euro”, spune Watzlawek.

Conducerea CE Oltenia a explicat că problema RAAN este un subiect delicat și că măsura de blocare a conturilor a fost efectuată cu temei legal. „Este hotărâre judecătorească de blocare a conturilor RAAN, obținută de Complexul Energetic Oltenia. Sunt blocate, dar ținem control asupra lor, pentru că ei mai au niște cheltuieli de făcut. E o problemă sensibilă”, a declarat Sorinel Boza, managerul CE Oltenia.

CEO a cerut conducătorilor regiei de apă grea o evaluare a patrimoniului, pentru a-i transfera o parte din inventar în contul datoriei, a explicat directorul Ervin Watzlawek. O evaluare presupune cheltuieli pentru RAAN, a mai spus acesta, explicând astfel că puțina activitate care a mai rămas ar fi pusă în pericol, drept care cere intervenția ministerului de resort. „Dacă ne vom conforma, lichidatorul judiciar va cheltui ultimele resurse destinate RAAN. De aceea, considerăm că numai intervenția Ministerului Energiei poate salva stocul de apă grea necesar CNE Cernavodă”, a precizat acesta.

Sucursala Romag-Prod are în acest moment circa 90 de salariați ce nu vor mai putea fi plătiți, iar prezența lor la serviciu este vitală pentru unitatea care are în stoc cantități însemnate de apă.

Galerie foto


Vizualizări: 2,901

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: