Fotografiaţi în timp ce scoteau fier vechi de la Cariera Roşiuţa

Mai mulţi angajaţi de la Cariera Roşiuţa au fost fotografiaţi, în jurul orei 19.00, în afara orelor de  program, în timp ce spărgeau o platformă betonată pentru a lua fierul vechi. Imediat a fost anunţată Poliţia Motru. Chiar dacă în unitate sunt persoane care declară că fierul vechi nu ajungea la depozitul unităţii şi era vândut, cu ştiinţa mai marilor din carieră, directorul Ion Ghiga spune că nu este nimic ilegal în acest caz. Directorul de la Roşiuţa spune că poliţiştii nu au constatat ilegalităţi, iar fierul vechi a ajuns în magazia unităţii.

Poliţiştii din Motru au fost sesizaţi de un angajat de la Cariera Roşiuţa cu privire la faptul că mai mulţi salariaţi sparg o platformă pentru a scoate fier vechi, după orele de program. S-ar părea că nu exista vreun document semnat de conducerea companiei pentru această lucrare, însă directorul unităţii, Ion Ghiga, nu ar fi străin de fierul vechi din unitate. Gurile rele din unitate spun că unii salariaţi, puşi de conducere, au mai spart şi în altă zi platforma respectivă şi au luat până acum 10 tone de fier vechi. Acesta şi nici banii luaţi pe el nu ar ajunge la carieră, mai spune un salariat al unităţii. Platforma respectivă are peste 100 de tone de fier. Aceleaşi surse mai spun că la poliţie ar fi fost chemat şi directorul Ion Ghiga.

Contactat de Pandurul, directorul Ion Ghiga confirmă vizita poliţiştilor, dar nu şi că a fost chemat la sediu. Referitor la acuzaţia că de la unitate s-ar fura fier vechi şi de acest lucru are cunoştinţă, directorul Ghiga a spus că nu este adevărat. „Nu-i adevărat. E o alarmă falsă de vreo acum câteva zile. Au chemat şi poliţia. A venit, a constatat şi a plecat. Nu au constat nimic. Au venit până aici şi au plecat, nu e vorba de niciun furt de fier vechi. Totul este legal. Toate numai poveşti. Să ducă fotografiile la poliţie dacă sunt. (...) Trebuia să decolmatăm un canal zona aceea şi s-a scos nişte fier vechi, dar există notă de predare la magazie. Puteţi să întrebaţi magazinera“, a explicat directorul Ghiga.

DOVEZI

În imaginile din fotografii apar administratorul Mihai Bîzu, un excavatorist Şocîte, fratele liderului de sindicat Constantin Şocîte, şi un şofer, Busuioc. Mihai Bîzu nu a putut fi contact telefonic.

CONFIRMARE

Inginerul Claudiu Popescu de la Cariera Roşiuţa a confirmat pentru Pandurul că ştie despre situaţia cu fierul vechi de la unitate. Mai mult, Popescu spune că el este cel care l-a sunat pe inginerul Mihai Caragea de la secţia mecanică pentru a-l întreba despre spargerea platformei. În urma telefonului lui Popescu, inginerul Caragea a dispus sistarea lucrării.

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: