„Zguduit“ de liderii de sindicat, Ion Ruşeţ şi-a dat demisia

Ion Ruşeţ a demisionat din funcţia de prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale „Univers“, la nici un an de când a plecat printr-un gest similar din FNME. Şi atunci, şi acum, ceilalţi lideri de sindicat au fost cei care i-au cerut demisia. Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa - liderii de la Roşiuţa şi Lupoaia - Eugen Iovan şi Adrian Marciuc, de la Turceni, au ajuns la această concluzie după ce Ion Ruşeţ a declarat că este posibilă a zguduire a sindicatelor ce nu acceptă să intre într-o organizaţie condusă de Căldăruşe, pentru formarea unui sindicat majoritar. Cel zguduit a fost Ruşeţ, care spune că pentru el vor urma câteva săptămâni de reflecţie.

Ion Ruşeţ a confirmat că a demisionat din funcţia pe care o primise de la Federaţia Univers, în urma unei discuţii cu liderii Nelu Roşca, Nicolae Bădiţa, Eugen Iovan şi Adrian Marciuc. Ruşeţ a declarat acum două săptămâni că unele sindicate ar putea fi „zguduite“ şi că oamenii lor ar trece la SMEO fără lideri. În plus, Ruşeţ propusese organizarea unui referendum în rândul salariaţilor din CE Oltenia, care să lămurească felul în care se va face sindicatul majoritar.

Ruşeţ, „atent“, cu sprijinul Rovinariului

Cearta cu liderii a avut loc ieri la Sovata, unde 50 de sindicalişti din CEO participă la o conferinţă a federaţiei. Ruşeţ a mai spus că, deşi nu mai este în vârful mişcării sindicale, va rămâne „un om atent în planul social al zonei miniere şi energetice“. „Am demisionat acum câteva ore. Am fost învinuit de o parte din liderii din zona Motru, Jilţ-Turceni, pe fondul unei declaraţii pe care am făcut-o privind organizarea sindicală. Au considerat că am o acţiune distructivă şi destructurez organizaţiile sindicale. Pentru a evita o situaţie relativ dificilă am preferat să-mi depun demisia. Decizia e personală şi cred că s-a vorbit prea mult de rolul pe care l-a avut Ion Ruşeţ în construirea sindicatului majoritar şi reprezentativ. Pentru a evita speculaţiile cu privire la eventuale piedici am considerat că e mai bine să-mi depun demisia“, a declarat Ion Ruşeţ. El speră că acum se va continua cu procesul pentru organizarea într-un singur sindicat. „Sper ca demisia mea să deblocheze reţinerile unor lideri“, a declarat Ruşeţ. El a mai spus că se bucură de sprijinul lui Gabriel Căldăruşe. Ruşeţ este, mai nou, membru de sindicat la organizaţia condusă de Căldăruşe. „Nu mai sunt nici preşedintele de onoare al Sindicatului Mine Energie Jilţ Turceni, pentru că atitudinea sindicatului nu a fost una corectă şi onorabilă, vă daţi seama că nu mai sunt preşedinte“.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: