Produsul scos definitiv din rafturile Lidl

Retailerul german Lidl a anunţat marţi că scoate complet de la vânzare produsele de plastic de unică folosinţă şi testează alternative pentru pungile de la raioanele de legume şi fructe şi brutărie, în încercarea de a reduce consumul de plastic.

Până în 2025, toate ambalajele din plastic pentru mărcile proprii vor fi concepute astfel încât să fie 100% reciclabile, potrivit companiei.

”Începând cu 15 august 2019, Lidl renunţă la vânzarea în magazinele sale a  articolelor de unică folosinţă din plastic, cum ar fi pahare, farfurii adânci şi întinse, dar şi tacâmuri şi paie. Totodată, Lidl va începe în acest an testarea unei soluţii de tip sacoşă reutilizabilă pentru cântărirea şi transportul fructelor şi legumelor din Piaţa Lidl, dar şi a pungilor din plastic compostabil, analizând viabilitatea acestui material ca alternativă la plasticul subţire”, arată un comunicat al companiei.

Aceste demersuri fac parte din strategia mai amplă a Lidl, anunţată în 2018, prin care îşi propune să reducă plasticul utilizat cu cel puţin 20%, până în 2025.

Vizualizări: 6,079

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: