CE Oltenia ar putea scăpa de povara certificatelor

Complexul Energetic Oltenia ar putea scăpa, cel puțin parțial, de povara certificatelor de carbon, care consumă peste 300 de milioane de euro anual din bugetul companiei. Ion Rușeț, consilier al Directoratului, susține că ministerul gândește o schemă de sprijin care să fie aplicată chiar din acest an. “Să nu uităm declarația secretarului de stat din Ministerul Energiei, care a spus că pentru viitor, la minister, gândim o schemă de sprijin pentru Complexul Energetic Oltenia, care să fie aplicată din 2019. Este declarația unui demnitar al statului român, care pe mine ca angajat al CE Oltenia mă bucură”, a spus Rușeț la un post de televiziune.

Până atunci trebuie depășit hopul certificatelor aferente producției de anul trecut. Termenul limită pentru achiziționarea acestora este 30 aprilie 2019. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, crede că societatea va reuși să împrumute banii de care mai are nevoie. “Cu un sprijin mai vizibil sau mai puțin vizibil al statului, acest împrumut va fi acordat. Neluarea acestui împrumut ar genera probleme deosebite. De fapt, s-ar pune probleme existenței”, a spus Căldărușe.

Liderul sindical a reamintit că societatea va fi amendată cu o sută de euro pentru fiecare certificat care nu va fi cumpărat în termenul legal. “Dacă nu s-ar cumpăra trei milioane de certificate, ar însemna 300 de milioane de euro amendă”, a explicat Căldărușe. (R.S.)

Vizualizări: 3,648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: