CE Oltenia dă doar patru salarii compensatorii în 2019

Salariații care vor fi concediați colectiv în acest an de la Complexul Energetic Oltenia beneficiază de mai puține facilități decât cei plecați în anii trecuți. În programul aprobat de Adunarea Generală a Acționarilor este prevăzut numărul de 200 de salariați care să părăsească societatea în acest an, a spus Ion Rușeț, consilier al Directoratului.

Ion Rușeț a spus la TV Sud care vor fi compensațiile bănești oferite în acest an: “Dacă în 2018 discutam de o perioadă cu venit de completare de până la doi ani, cu 1 ianuarie 2019 nu mai avem cadrul legislativ care să permită un astfel de venit pe lângă plățile compensatorii acordate de societate. Compensațiile pe care le dă compania constau în patru salarii medii. În anii trecuți se acorda diferențiat, în funcție de perioada pe care o mai aveau până la pensie”.

Rușeț a spus și care vor fi criteriile de concediere: “În anul 2018 am mai avut un program de restructurare prin care 200 de colegi au părăsit compania. Ne-am trezit cu următoarea situație. În 2018 pentru prima dată nu s-a mai aplicat criteriul legat de pensionare. Criteriul aplicat a fost acela să se aibă în vedere starea de sănătate. Și în 2019 se va avea în vedere starea de sănătate a salariaților. Fiecare salariat are un dosar medical. Dar, salariatul este cel care optează să plece sau nu”.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia spunea acum câteva zile că nu le va accepta concedierile colective în orice condiții. “Nu este sigur. Programul de disponibilizare nu se poate face fără acordul părților. Din punctul de vedere al sindicatului pe care îl reprezint, nimic nu este cert. Nu putem spune că pleacă 200 de oameni, să vedem mai întâi care sunt condițiile de plecare”, a spus Căldărușe.

Nici președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, nu vede posibile noi concedieri în Complexul Energetic Oltenia, câtă vreme reglementările care asigurau concediaților venit de completare nu mai există. (R.S.)

Vizualizări: 4,886

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: