CE Oltenia cheamă la instanţă Casa de Sănătate. Ce pretenţii are

Complexul Energetic Oltenia a formulat în data de 27 iulie o cerere de chemare în judecată pentru Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Motivul îl reprezintă refuzarea la plată a unui concediu medical despre care spun reprezentanţii CJAS că ar fi fost eliberat de un medic care nu ar fi avut o astfel de competenţă. Cert este că astfel de procese apar anual între CEO şi CJAS Gorj.

Concediul medical disputat în instanţă i-ar fi fost eliberat unui salariat al Complexului Energetic Oltenia în prima jumătate a acestui an de către un medic care n-ar avea astfel de competenţe, spun reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate. Acesta a şi fost motivul pentru care a fost refuzat la plată. „Este o cerere de chemare în judecată pentru o sumă de 1.184 lei pentru un medical care a fost refuzat la plată de către noi pe motiv că nu a fost eliberat de medicul din specialitatea prevăzută la legislaţie; a fost eliberat de un alt medic, de altă specialitate. Nu este o sumă mare, legiuitorul decide, noi ne conformăm, nu putem trece peste cuvântul instanţei”, a declarat Daniel Şurlea, preşedintele CJAS Gorj.

Astfel de procese sunt anual pe rolul instanţelor de judecată, asta şi pentru că CJAS Gorj decontează concedii medicale la CEO de ordinul sutelor de mii. „Am avut şi anul trecut un astfel de proces cu CE Oltenia, din aceleaşi motive de necompetenţă a medicului care a emis concediul medical, dar am pierdut în instanţă procesul. Într-un an, la CEO sunt sute sau poate chiar mii de concedii medicale, foarte multe. Pe cazul de anul trecut au fost vreo 14.000 lei, pentru mai multe concedii ale unui singur salariat, cred că erau concedii pe vreo jumătate de an”, a spus Daniel Şurlea, directorul CJAS Gorj. 

Vizualizări: 1,021

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: