CE Oltenia îi oferă loc de muncă unui olimpic

Elevul Dumitru Călugăru a fost premiat de către Complexul Energetic Oltenia şi de firma Artego după ce a câştigat medalia de aur la Olimpiada de Chimie de Moscova. Olimpicul a primit aceeaşi sumă ca şi Andreea Munteanu, gimnasta de aur de la Bustuchin, mai exact 8.000 de lei. În plus lui Dumitru Călugăru i s-a promis un loc de muncă în cadrul CEO, după terminarea facultăţii. Deşi este elev în clasa a XI-a, Dumitru şi-a anunţat încă de pe acum intenţia de urma  facultatea de chimie din Cambridge, Marea Britanie.

Dumitru Călugăru a fost premiat ieri în cadrul unei festivităţi care a avut loc în Sala Maură a Instituţiei Prefectului, în prezenţa autorităţilor judeţene şi a reprezentanţilor ISJ Gorj. Olimpicul a primit din partea Consiliului Judeţean mai multe obiecte tradiţionale şi promoţionale. De asemenea, i s-a înmânat medalia Gorjului şi un înscris de excelenţă. „Din partea noastră ai toată susţinerea şi recunoştinţa, mai ales că ne duci peste hotare imaginea judeţului aşa cum nu şi-o închipuie mulţi”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Dumitru Călugăru a fost selectat în lotul României alături de trei elevi din Bucureşti, gorjeanul fiind singurul tânăr din provincie care va reprezenta ţara noastră la olimpiadele internaţionale. Dumitru Călugăru se pregăteşte pentru a reprezenta din România la o competiţie în străinătate de această dată la Olimpiada Internaţională de Chimie din Vietnam, care va avea loc la Hanoi, în perioada 20-29 iulie.

Vrea să studieze la Universitatea din Cambridge

Laurenţiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, i-a promis lui Dumitru Călugăru un loc de muncă în cadrul companiei, după terminarea facultăţii. „În sistemul nostru industrial chimia este foarte importantă, inclusiv în CEO. Încă de pe acum îi fac o propunere că, dacă va avea nevoie de un loc de muncă, după terminarea facultăţii i-l vom oferi fără nici un fel de problemă în cadrul companiei. Este o promisiune certă că va avea un loc de muncă stabil şi bine plătit în cadrul Complexului Energetic Oltenia, poate chiar într-un laborator finanţat de CEO”, a declarat Laurenţiu Ciurel. Dumitru Călugăru nu a făcut nici un fel de promisiune cum că va veni să lucreze în ţară, tânărul anunţându-şi intenţia de a studia în străinătate. „Iniţial, am crezut că voi urma medicina, însă m-am reprofilat şi, cu certitudine, îmi doresc să lucrez într-un laborator de cercetare. Vreau să urmez Universitatea din Cambridge, iar dacă voi fi admis voi studia chimia acolo. Nu ştiu exact dacă voi lucra în ţară sau în străinătate”, a declarat Dumitru Călugăru.

PERFORMANŢĂ

Dumitru Călugăru a reuşit performanţa de a obţine medalia de aur la Olimpiada „Dimitrie Mendeleev” din Moscova, după ce anul trecut a obţinut medalia de argint la aceeaşi competiţie. Nu este pentru prima dată când elevul gorjean a adus României aurul de la olimpiadele internaţionale. Dumitru Călugăru a obţinut medalia de aur şi în primăvara anului trecut la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene desfăşurată la Luxemburg.

FELICITĂRI

Dumitru Călugăru a fost felicitat şi de prefectul judeţului Gorj, Alin Văcaru, precum şi de inspectorul general al ISJ Gorj, Ion Işfan. „Tot respectul şi admiraţia noastră pentru acest elev care este olimpic la o materie foarte grea”, a declarat Alin Văcaru. La rândul său, Ion Işfan a precizat că Dumitru a intrat în lotul României de pe poziţia a doua. „Avem mulţi copii excepţionali în Gorj, însă Dumitru Călugăru este liderul lor. Dumitru face parte din lotul României unde a fost admis în urma unor concursuri foarte grele”, a declarat Işfan.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: