CE Oltenia începe simulările pentru creșterile salariale

Vești bune pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Reprezentanții companiei și sindicaliștii au anunțat că primele vor crește, de la 1 aprilie. Mai mare va fi și cota de combustibil odată ce va intra în vigoare noul Contract Colectiv de Muncă. De vineri, cele două părți se vor pune, din nou, la aceeași masă și vor face simulări să vadă cu cât ar putea crește salariile minerilor și energeticienilor de luna viitoare.

Administrația speră ca toate capitolele noului contract să fie negociate până pe 24 martie, astfel încât acesta să fie înregistrat și să intre în vigoare de la 1 aprilie. Noi negocieri vor fi și vineri, la sediul Diviziei Miniere a companiei. „Astăzi (n.r. joi) a fost o rundă de negocieri. Va mai fi și mâine (n.r. vineri) una. Ne-am propus ca, până pe 24 martie, să finalizăm aceste negocieri și eu cred că lucrurile vor fi în grafic. Astăzi, am discutat aspecte legate și de fondul de salarii, de eventualele majorări care vor fi pentru că vor fi majorări salariale”, a declarat Ion Rușeț, consilierul Directoratului CE Oltenia, joi la TV Sud.

În primă fază, au fost discutate primele și cota de cărbune. Acestea vor fi mai mari de luna viitoare. „Am convenit bugetul de facilități care înseamnă o creștere a cotei de cărbune de la 600 de lei la 1.080 de lei și s-a avut în vedere faptul că anul trecu, am avut o cotă de cărbune în tichete cadou în valoare de 600 de lei și cei care au trebuit să achiziționeze cărbunele în august, au plătit peste 1.000 de lei, mă refer la zece tone, intrând acolo și alte cheltuieli. În consecință, ne-am apropiat de această sumă. Ne ducem la o cotă de cărbune de 1.080 de lei”, a mai declarat Rușeț.

De vineri, se vor face simulări privind creșterile salariale pe care le poate suporta bugetul companiei. „Cele trei prime, cu ocazia zilei de 1 mai, de Ziua Energeticianului și Ziua Minerului, au fost stabilite la 1.300 de lei. Este o creștere cu 200 de lei pentru fiecare primă. Vom continua, mâine (n.r. vineri), negocierile pe partea de reglementări, altceva decât salarizarea. Săptămâna viitoare, vom face simulări pe diferite variante de creșteri a salariilor de la 1 aprilie. Vom finaliza simulările în jurul datei de 24 martie în așa fel încât să putem înregistra contractul și să intre în vigoare cu 1 aprilie”, a încheiat Ion Rușeț.

Vizualizări: 7,146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: