CE Oltenia, la judecată cu fostul şef al CS-ului

Complexul Energetic Oltenia l-a dat în judecată pe Dorin Cătălin Spătaru, fostul președinte al Consiliului de Supraveghere. Compania încearcă să obțină, pe calea instanței, o sumă de bani pe care Spătaru ar fi încasat-o ilegal. În fapt, un raport al inspectorilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) a descoperit, în 2016, că indicatorii de performanță au fost falsificați și veniturile unor directori și supraveghetori au crescut.

 Circa 300 mii lei este suma pe care CE Oltenia trebuie să o recupereze de la supraveghetorii și membrii Directoratului din perioada 2014-2015. Inspectorii ANAF au desfășurat un control la CE Oltenia, finalizat la începutul anului trecut,  în urma căruia au amendat compania cu 25.000 de lei, dar au și obligat-o să recupereze banii plătiți în plus șefilor companiei. Aurel Medințu, fostul director al Diviziei Energie și membru al Directoratului, a fost deja acționat în instanță de CE Oltenia pentru recuperarea banilor primiți nemeritat, în acest caz fiind vorba de 70-80 mii lei.

Cea mai recentă acțiune a fost înaintată împotriva fostului președinte al CS, Dorin Cătălin Spătaru. Acesta nu mai este în conducerea CE Oltenia din luna martie 2015. Fostul supraveghetor a criticat decizia finanțiștilor. „Este vorba de o interpretare greșită de către inspectorii ANAF privind indicatorii de performanță ai membrilor Consiliului de Supraveghere. Nu există vreo prevedere legală care să stabilească modul de calcul al performanţei. Din acest motiv, singurul document care putea să pună ordine în modul de calcul era contractul de administrare. În acesta era stabilit clar modul în care se calcula performanța”, a declarat Dorin Cătălin Spătaru.

Spătaru: Nu e vorba de bani

Fostul supraveghetor spune că ar trebui să returneze o sumă mică, dacă ar pierde procesul cu CE Oltenia. „Această abordare este determinată de neînțelegerea subiectului și de faptul că nu erau avizați să se pronunțe pe această zonă care nu era de competența lor. Membrilor Consiliului de Supraveghere li se cere să returneze sume mici. Mă refer la nivelul a 4500 de lei. Problema nu se pune de suma de rambursat, e vorba de principiu și de un mod corect de calcul, iar compania nu are de ales, trebuie să dea curs solicitării ANAF, pentru că este o dispoziție obligatorie”, a explicat Dorin Cătălin Spătaru.  

Acțiunea a fost înregistrată la Tribunalul Gorj, iar magistrații au stabilit primul termen de judecată pentru data de 25 mai. 

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: