Minori condamnați pentru viol

Verdict al magistraților Judecătoriei Târgu Jiu în care trei inculpați au fost acuzați de comiterea infracțiunilor de viol și proxenetism, victima fiind o minoră de 13 ani. Faptele s-au produs la Turceni, într-o garsonieră închiriată de la Complexul Energetic Oltenia, unul dintre inculpați, Aurel Cristian Dorobanțu, fiind un nepot al fostului director general Octavian Graure. Acum acesta a primit pedeapsa cea mai mare din dosar, condamnarea venind după ce inculpații și-au recunoscut faptele în fața judecătorului de caz.

„Condamnă inculpatul Dorobanțu Aurel Cristian la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare. (…) Condamnă inculpatul Dorobanțu Aurel Cristian la pedeapsa de 2 ani închisoare. (…) Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 4 luni închisoare, pe care o sporeşte cu 8 luni închisoare, rezultând pedeapsa de 4 ani închisoare, ce se va executa în regim de detenţie. Deduce din pedeapsa rezultantă de 4 ani închisoare, perioada reţinerii şi arestului la domiciliu începând cu data de 25.10.2016 pana la data de 24.11.2016”, a decis instanța.

Lui Dorobanțu i-a fost interzis, de asemenea, ca pentru 3 ani de la executarea pedepsei să ia legătura cu ceilalți inculpați din dosar sau cu victima lor. Ceilalți doi inculpați sunt minori și au scăpat cu o pedeapsă relativ mai blândă. „Aplică inculpatului minor Kurti Antonio Marius Marian măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de viol si proxenetism (…). Deduce din durata măsurii educative a internării într-un centru educativ, durata reţinerii şi arestului la domiciliu luată faţă de inculpat de la data de 25.10.2016 pana la data de 24.11.2016. (…) Aplică inculpatului minor Coliţă Aurel Răducu măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o perioadă de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de viol”, a decis instanța.

Minora abuzată de cei trei ar urma să fie și despăgubită, suma stabilită de judecători fiind de 10.000 de lei. „Admite, în parte, acțiunea civilă exercitată de către procuror şi obligă inculpații Kurti Antonio Marius Marian, Coliţă Aurel Răducu, Dorobanțu Aurel Cristian, în solidar între ei și în solidar cu părțile responsabile civilmente Coliţă Dorel, Kurti Marius și Cucură Daniela Maria, la plata sumei de 10.000 lei cu titlul de daune morale către partea civilă”, se mai arată în decizia instanței, care nu este definitivă.

Vizualizări: 2,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: