CE Oltenia, lucrări pentru reţelele de utilităţi din vatra Drăgoieni

Complexul Energetic Oltenia este aproape de finaliza lucrările de asigurare a utilităților pentru vatra de sat din zona Drăgoieni. Administrația locală spune că după recepția lucrărilor ar vrea să preia rețelele utilitare, dar și drumurile, astfel încât de anul viitor să poată face și investiții în această zonă.

Este vorba de vatra de sat din zona din Drăgoieni. În acea zonă CE Oltenia a executat o serie de lucrări privind sistematizarea, căile de acces, străzile și introducerea utilităților, așa cum avea obligația față de strămutați. Autoritățile locale din Târgu Jiu spun că luna viitoare vor face și recepția lucrărilor executate de CE Oltenia, reprezentanți ai primăriei făcând parte din comisia de recepție. "Suntem la faza de identificare atât a drumurilor, lățimilor, parametrilor tehnici, a rețelelor de apă, racorduri, de canalizare, sistemul de alimentare cu energie electrică și a stației de tratare apă uzată din zona respectivă. Termenul pe care comisia și l-a propus este sfârșitul acestei luni așa încât în această perioadă constructorul să prezinte probe pe rețeaua de apă, de la stația de tratare apă uzată, urmând ca în luna octombrie deja să trecem la acele notificări dacă va fi cazul dacă nu la recepția propriu-zisă pentru că pe lângă casele construite de companie pentru cei strămutați în zonă sunt și locuințe individuale", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Cei de la primărie spun că nu pot face nimic în zona respectivă pentru că nu sunt proprietari, dar sunt dispuși să o preia în exploatare. "Dacă până la sfârșitul lunii octombrie se sting toate litigiile din punct de vedere al realizării fizice în teren și dacă vor fi luate de primăria Târgu Jiu, și sperăm că a înțeles constructorul ce are de făcut să-și finalizeze problemele. Primăria va asigura fondurile necesare pentru a face extinderile cu apă potabilă către celelalte locuințe, extinderea alimentării cu energie electrică, canalizarea", a mai spus reprezentantul primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: