Consiliul Judeţean a calculat suma necesară pentru Parcul de la Sadu

Consiliul Judeţean va aloca bani pentru repararea halelor din Parcul Industrial Bumbeşti Jiu, în şedinţa din această lună. Comisia trimisă de preşedintele Cosmin Popescu la faţa locului a estimat că suma necesară pentru hidroizolaţii se ridică la 350.000 de lei. Directorul Parcului Industrial, Cristian Pasti, susţine că redirecţionează investitorii în altă parte din cauză că nu are ce le oferi. În halele de la Sadu plouă prin acoperiş, iar oamenii se plâng că investiţiile lor în utilaje sunt puse în pericol.

Parcul Industrial Bumbeşti Jiu va primi bani pentru a reface hidroizolaţia celor trei hale în care plouă. Preşedintele Consiliului Judeţean speră ca, până la sfârşitul anului, să fie demarate lucrările de modernizări. „Încercăm să găsim soluţia juridică pentru a vira banii către Parcul Industrial. Sper ca în şedinţa din 30 septembrie să le alocăm banii necesari ca ei să poată demara procedurile de achiziţie şi să facem acele lucrări de reparaţii, care se impun pentru a evita scurgerile de pe şarpantă în interiorul clădirii”, a declarat Cosmin Popescu. Lucrările prioritare ce se impun a fi efectuate la Parcul Industrial Bumbeşti Jiu au fost estimate la 350.000 de lei. Directorul Cristian Toader Pasti se aşteaptă ca firmele să plece din parc din cauză că nu au condiţii normale pentru desfăşurarea activităţii. „Sunt promisiuni că ne vor da bani să facem reparaţii, dacă se vor materializa parcul va fi salvat, dacă nu vor fi probleme mari. Oamenii nu ne-au ameninţat că pleacă, dar îşi găsesc locaţie în altă parte şi pleacă, pur şi simplu”, a declarat Cristian Toader Pasti, directorul Parcului Industrial.

Investitorii francezi refuzaţi

În momentul de faţă, în Parcul Industrial Bumbeşti Jiu îşi desfăşoară activitatea opt firme. Potrivit directorului Cristian Toader Pasti, nişte investitori francezi au cerut peste 6000 de metri pătraţi de hale. „Investitorii vor să vină spre noi, important este să fim pregătiţi. Trebuie să fim pregătiţi când te caută cineva, nu atunci să te apuci de treabă. Îi deschizi uşa, îi arăţi apartamentul, iar omul îl închiriază, dacă plouă în el şi nu are geamuri, omul nu stă după tine”, a declarat Pasti. Directorul Parcului Industrial i-a redirecţionat pe investitorii francezi spre primăriile oraşelor din Gorj. „Francezii voiau să mute în Gorj o fabrică, mi-au cerut 6000 de metri pătraţi de hale, ori 6000 de metri pătraţi nu are tot Sadul, cu tot, cu Uzina Mecanică. I-am dirijat spre Primăria Târgu Jiu. Poate găseşte Primăria Târgu Jiu locaţie, poate găseşte Primăria Turceni pentru că primăriţa de acolo e interesată, poate la Rovinari”, spune Pasti. În momentul de faţă, firmele din Parcul Industrial plătesc o chirie de 0,6 euro/mp.

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: