Hurezani, pe traseul unui important proiect european

O localitate din Gorj figurează pe harta viitorului gazoduct ce va traversa mai multe state din Europa de Est, Hurezaniul fiind oricum o localitate cunoscută pentru extracția de petrol și gaze.

BRUA este proiectul pe care Transgaz ar urma să îl dezvolte în următorii ani cu ajutorul unor importante fonduri europene nerambursabile, zeci de kilometri de conductă urmând să fie construiți și pe raza județului Gorj din cei peste 500 care vor traversa România de la un capăt la altul. BRUA este prescurtarea de la Bulgaria, România, Ungaria și Austria, state care ar urma să fie alimentate cu gaze din zona caspică, Uniunea Europeană încercând astfel să diminueze dependența de gazele rusești.

Compania Transgaz primeşte nerambursabil 179,32 milioane euro pentru implementarea Proiectului BRUA-faza I, într-un comunicat de presă compania menționând că proiectul va genera și noi locuri de muncă 4-5000 de locuri de muncă în țara noastră. Proiectul se află în faza de obţinere a acordurilor şi avizelor de mediu şi încheierea acordurilor cu proprietarii terenurilor pe unde va trece gazoductul. Europarlamentarul Ramona Mănescu a menționat ieri, conform stiripesurse.ro, că valoarea totală a proiectului trece de o jumătate de miliard de euro, o mare parte din bani urmând să fie cheltuiți pe teritoriul României. Această conductă va traversa România pe traseul Giurgiu – Podişor – Corbu – Hurezani – Haţeg – Recaş – Horia şi a trei staţii noi de comprimare (Corbu, Haţeg, Horia), care vor lega punctele existente de interconectare cu sistemele de transport gaze naturale din Bulgaria (la Giurgiu) şi Ungaria (Csanadpalota).

Vizualizări: 979

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: