CE Oltenia: Programări pentru ridicarea cotei de cărbune

Salariaţii CE Oltenia care vor cota de cărbune aferentă anului 2018 pot să mai depună solicitări până la sfârşitul acestei luni. Începând de marţi, 17 iulie, se fac programări la centrele de distribuire din cariere, urmând ca livrările să se facă până la debutul iernii.

Toţi cei peste 13.000 de salariați au primit tichete de combustibil de 600 de lei, iar cei care doresc pot lua în contul banilor oferiți de CE Oltenia cărbune la preţul de cost. Cota este de zece tone de cărbune de salariat. Anul trecut, circa 6.000 de salariaţi ai CE Oltenia au solicitat cota de cărbune. ”Cei care au depus cereri au intrat de marți pe programări. Centre de livrare sunt la cariere, la Tismana, Pinoasa, Roșia, Jilț Nord, Roșiuța, cam în majoritatea carierelor. Cota se acordă din depozitele de cărbune. Cererile se depun la subunităţile în care sunt salariaţii şi se aprobă de directorul de subunitate. 31 iulie este ultima zi de depunere a solicitărilor”, a declarat Ion Rușeț, consilierul directorului general al CE Oltenia.

Pentru cele 10 tone de cărbune, salariaţii vor trebui să mai scoată din buzunar vreo 200 lei în plus faţă de suma alocată de CE Oltenia sub formă de tichete de combustibil. ”Salariaţii plătesc în jur de 830 lei, incluzând plata la preţul de producţie, cu TVA, și, de asemenea, se consideră venit de la preţul de producţie până la preţul de livrare către terți. Preţul de livrare către terți este aproximativ 114 lei cu TVA pe tonă. Prețul de producție este 63 de lei. Diferența între cele două se consideră venit. Și venitul acesta se impozitează cu 10% pe de o parte, și pe de altă parte se plătesc la el contribuţiile aferente”, a explicat Ion Rușeț.

Vizualizări: 3,453

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: