Sindicatele din CE Oltenia au spus în cor: Pităroiu, roiu! Antonie, revocat

Manevra pusă la cale de ALDE, prin care urmărea impunerea lui Daniel Pităroiu în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a eşuat. Consiliul de Supraveghere nu a mai pus vineri pe ordinea de zi această numire controversată. Pităroiu este perceput de sindicatele din companie drept omul care face bani pentru alţii, nu pentru CEO. În schimb, a fost vacantat locul în Directorat, Antonie fiind revocat, astfel că riscul unei astfel de numiri persistă. CS va numi o persoană în Directorat până la finalizarea unei selecții în baza OUG 109.

Primele informaţii despre acest subiect au apărut acum mai bine de o săptămână, când social-democraţii gorjeni i-au reproşat ministrului Energiei, Anton Anton, că intenţionează să susţină o astfel de numire. Pităroiu ar fi urmat să fie numit pe postul lui Daniel Antonie, suspendat în decembrie din Directorat din cauza unor dosare penale în curs de judecată și revocat vineri.

 Boza: Al cincilea membru este specialist minier

Presa a primit pe surse informaţia că Sorin Boza va demisiona din Directorat în cazul în care va intra Pităroiu. Acesta nici nu a confirmat, dar nici nu a dezminţit informaţia când a fost chestionat pe această temă joi seara, la Tele 3. „E poate un pic cam devreme. Vă daţi seama, aştept decizia. Important de ştiut că nu este o decizie a Directoratului, este o decizie a Consiliului de Supraveghere. O să vedem vineri ce va fi şi poate o să regândim. Din punctul meu de vedere, matricea de organizare a Directoratului, conform statutului companiei, prevede că al cincilea membru al Directoratului este specialist minier. Asta este regula”, a spus Boza. „Eu sper totuşi să se ia decizii înţelepte. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit să aşteptăm finalizarea contestaţiei domnului Daniel Antonie, pentru că aşa este normal”, a mai spus Sorin Boza joi seara.

Subiectul numirii lui Pităroiu în Directorat nu a mai fost pus vineri pe ordinea de zi a Consiliului de Supraveghere. Boza nu s-a opus explicit, dar au făcut-o liderii de sindicat.

 Roşca: Am impresia că ei trăiesc pe altă lume

Nelu Roşca, preşedintele Sindicatului Liber Roşiuţa, a intervenit telefonic în emisiune şi i-a avertizat pe supraveghetori că va veni cu câteva mii de mineri la sediul companiei. „Să fie foarte responsabili. Am impresia că ei trăiesc pe altă lume”, a spus Roşca, supărat că se iau decizii în favoarea unor grupuri mici, într-o companie cu probleme foarte mari.

Liderul sindical a ameninţat că va protesta cu mii de oameni la sediul companiei din Târgu Jiu. „Am spus încă din decembrie că în 2018 lupii vor ataca în haită şi am avut dreptate. Atenţionez preşedintele CS, Bobâlcă, să fie responsabil în deciziile pe care le ia, pentru că în minerit oamenii nu mai au pe ce pune mâna. Munca se face cu lipsuri foarte mari, atât de resursă umană, cât şi de echipamente, iar salariile sunt de tot rahatul. Dacă ei îşi permit să aducă oameni în conducerea acestei companii pentru a vidanja anumite lucruri, eu le promit solemn că ne vom întâlni la sediul companiei cu câteva mii de mineri”, a fost avertismentul lui Roşca.

Pe paginile de socializare, minerii şi energeticienii au reluat mesajul pe care îl aveau acum câţiva ani la un protest: Pităroiu, roiu!

Vizualizări: 2,995

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: