Este nevoie de specialişti în energie. Angajări!

Companiile din energie se confruntă cu o lipsă acută de specialişti. De pildă, Hidroelectrica are nevoie de electricieni, maşinişti, operatori, specialişti, proiectanţi, ingineri, consilieri juridici etc. Lista cu posturile vacante se găseşte pe situl companiei. „Hidroelectrica trebuie să rezolve un deficit acut de personal astfel încât să devină cu adevărat competitivă pe piaţa de energie şi să se îndrepte, aşa cum este normal, către zona de investiţii şi dezvoltare naţională şi chiar regională. Sunt lucruri care au fost neglijate până acum şi pe care a venit momentul să le aşezăm între priorităţi”, declara Bogdan Badea, Preşedintele Directoratului Hidroelectrica pentru InvesTenergy, la finele anului trecut.

Pe lângă preocuparea pentru angajări, Hidroelectrica arată şi preocupare pentru formare profesională. Compania  achiziţionează „Servicii de formare profesională inclusiv prin activităţi de teambuilding în domeniul lucrului în echipă”, cu o valoare estimată a contractului de 49.050 lei.

Pentru a-şi asigura personalul, Hidroelectrica a anunţat că va acorda 50 de burse studenţilor şi elevilor care doresc să reuşească într-o carieră în domeniul energetic, concomitent cu şansa de a lucra în companie, după finalizarea studiilor. Pe lista  liceelor vizate pentru acordarea burselor private de studii se regăseşte şi Liceul Energetic Târgu Jiu. (A.A.) 

Vizualizări: 1,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: