Restructurare la CE Oltenia? Lider: În trei ani rămânem jumătate

Situație alarmantă în sectorul de producție din Complexul Energetic Oltenia. Sindicaliștii atrag din nou atenția că vârsta medie a angajaților a crescut prea mult și, în câțiva ani, s-ar putea înjumătăți numărul celor din producție. Vom asista la o restructurare pe cale naturală ce va lăsa goale multe cariere din companie, au atenționat liderii de sindicat. În aceste condiții, restructurarea despre care se vorbește în memorandumul adoptat în decembrie de guvern nu mai sperie pe nimeni.

La Cariera Husnicioara, de exemplu, vicepreședintele Federației Energetica, Paul Constatinescu, a explicat că este îngrijorătoare situația. Deja, numai de la Husnicioara, zeci de oameni au cerut pensionarea și le-au fost aprobate dosarele. “Îngrijorarea mea cea mai mare este legată de faptul că domnul ministru a vorbit de o restructurare în minerit. Ce să mai vorbim de restructurare? Că restructurarea are loc pe cale naturală. Oamenii ies la pensie. Noi, la Cariera Husnicioara, avem peste 30 de salariați care și-au depus deja dosarele și la aproape jumătate din ei le-a venit deja decizia de pensionare. Toți oamenii aceștia sunt din sistemul de producție, lucru care ne va afecta pe toți. De aici trebuie discutat, să vedem dacă există posibilitatea de creionare a unei noi organigrame”, a explicat sindicalistul Paul Constantinescu.

Acesta a adăugat că trebuie făcută o analiză clară în fiecare carieră pentru a se puncta exact problemele din fiecare zonă. „E o perioadă grea. Nefiind concedieri colective, ne lovim de concedieri pe cale naturală. În condițiile în care, în doi, trei ani, s-ar putea ca în unele subunități numărul de salariați să se înjumătățească, o situație cât se poate de alarmantă așa că de ce restructurare să mai vorbim la momentul acesta. Poate de reorganizare din punctul de vedere al carierelor, al personalului. Eu am avut o întâlnire și cu președintele Consiliului de Supraveghere, și cu domnul ministru, că sunt mehedințeni. Le-am spus: Din punctul meu de vedere, trebuie făcută o analiză pe fiecare subunitate. Trebuie stabilită o echipă care să vină, să vadă care sunt necesitățile fiecărei cariere în parte, să vedem care sunt problemele, ce se poate remedia. Trebuie o analiză atentă și corectă, dacă nu o să ne păcălim și în anii următori”, a mai spus Constantinescu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 5,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: