CE Oltenia: Sindicatele vorbesc de salarii, administraţia de investiţii

Liderii sindicali din Complexul Energetic Oltenia au solicitări de natură salarială care depăşesc posibilităţile companiei. Administraţia nu a luat încă atitudine, dar a prezentat o listă cu investiţiile făcute în 2017. Pe 10 ianuarie va fi prezentat proiectul de buget. Surse din companie spun că administraţia le va cere sindicatelor să aleagă ce vor: creşteri salariale sau investiţii?

Complexul Energetic Oltenia a realizat în 2017 lucrări de investiţii care depăşesc 499 de milioane de lei. Pe lista investiţiilor demarate anul trecut, compania aminteşte instalaţiile pentru reducerea emisiilor de NOx la grupurile energetice nr. 6 – SE Rovinari, nr. 5 şi 7  – SE Turceni; reabilitarea şi modernizarea blocului energetic nr. 3 Turceni, modernizare staţie electrică 110 KV – SE Craiova.

În 2017 au fost finalizate investiţii importante, printre care reabilitarea blocului 7 Işalniţa, amenajarea depozitului de cărbune Arderea – Pinoasa Nord.

Administraţia CE Oltenia susţine că, dacă în alţi ani, gradul de realizare a investiţiilor era de 30-35%, anul trecut a fost de 80%. Pentru 2018 se prognozează un plan investiţional cu 24% mai mare decât în 2017.

În 2017 au venit şi primii bani pentru investiţiile făcute prin Planul Naţional de Investiţii, 6,2 milioane de lei, după amânări succesive în ultimii trei ani. În acest an, CEO va face demersuri pentru a obţine bani prin PNI şi pentru investiţiile de la grupurile energetice 5 Rovinari şi 3 Turceni.

Vizualizări: 2,015

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: