CE Oltenia va construi un grup nou la Craiova. Pe gaze!

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că are în plan construirea unui bloc energetic nou, cu functionare pe gaze și o capacitate de 200 MW, la termocentrala Craiova II. Anunțul a fost făcut în contextul vizitei făcute joi de ministrul Energiei, Anton Anton.

Compania a spus într-un comunicat cât va costa noul grup: “Noul bloc va fi unul modern, cu producere de energie electrică și termică în cogenerare, în ciclu combinat. Valoarea acestui proiect se estimează a fi de cca 150 – 200 mil euro, iar finanțarea va fi realizată în proporție de până la 70% prin mecanismul de acordare de certificate de emisii gratuite în vederea realizării investițiilor cu emisii scăzute de CO2, restul de 30% fiind puși la dispozitie de CE Oltenia”.

La Electrocentrala Craiova II  a fost finalizată, în ultima perioadă, montarea a două cazane cu abur de 50 t/h de ultimă generație, pe gaz natural, investiție în valoare de cca 4 milioane de euro, cu care va asigura o parte din agentul termic necesar municipiului Craiova, respectiv rezerva de capacitate pentru continuitatea livrării de energie termică consumatorilor casnici și industriali.

Vizualizări: 1,652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: