Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Document. Consilierii din Târgu Jiu ignoră Parchetul în dosarul distrugerii operelor lui Brâncuși

Modul ignorant și batjocoritor în care consilierii locali de la Târgu Jiu tratează, dintotdeauna, Ansamblul Brâncuși, a culminat în 2018 prin refuzul acestora de a se conforma unei solicitări formulate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, în cadrul cercetărilor efectuate în dosarul penal privind spălarea cu jet de apă sub presiune a capodoperelor brâncușiene.

Astfel, la 31 mai 2018, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj cere Consiliului Local să dispună alcătuirea unei comisii de specialiști care să calculeze cât costă remedierea distrugerilor provocate prin spălare cu jet de apă sub presiune.  În cadrul adresei respective, Parchetul inserează constatările Judecătoriei Târgu Jiu, conform cărora intervenția barbară din 2013 s-a făcut fără avizul Ministerului Culturii și în absența unui proiect de specialitate, iar distrugerile provocate sunt certe și trebuie calculate.

Parchetul s-a adresat cu o astfel de solicitare Consiliului Local întrucât orașul Târgu Jiu este proprietar al Ansamblului Brâncuși, în baza actului de donație făcut chiar de titanul din Hobița. Reacția consilierilor locali a fost stupefiantă: au ignorat, pur și simplu, solicitarea Parchetului, față de care n-au formulat un răspuns nici până astăzi.

Continuarea și documentele pe GorjNews.

Vizualizări: 988

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: