CE Oltenia vrea bani de la firma lui Codiţă din Caracal

Complexul Energetic Oltenia se judecă, în civil, cu firma de pază SAFETY SECURITY SRL, controlată de Remus Rădoi, zis „Codiță”, controversatul personaj din Caracal la care poliţia a apelat pentru căutarea Alexandrei, adolescenta răpită şi ucisă de Gheorghe Dincă.

CE Oltenia a deschis acţiune în instanţă împotriva firmei din Olt, având ca obiect „pretenţii”. Pe 30 august, o instanţă a Judecătoriei Târgu Jiu a decis înaintarea dosarului la compartimentul Registratură, în vederea repartizării aleatorii către un complet de judecată.

SAFETY SECURITY a prins anul trecut, în primăvară, fără licitaţie, contracte pentru paza CE Oltenia, După izbucnirea scandalului de la Caracal, compania din Gorj s-a delimitat de afacerile lui Codiţă. „CE Oltenia SA a încheiat două contracte cu firma SAFETY SECURITY SRL, pentru o perioadă scurtă de timp, în urma derulării de proceduri concurenţiale la care au depus oferte un număr de 7 participanţi/posibili prestatori. Serviciul prestat a fost încheiat la începutul lunii august 2018. CE Oltenia se delimitează cu desăvârşire de orice asociere forţată între activitatea unui producător de energie şi acţiunile criminale ale unor persoane fizice”, susţinea CE Oltenia, la începutul lunii august, într-un comunicat de presă.

De când a ajuns în Gorj, firma din Caracal a pus probleme. A încasat rapid o amendă uriaşă, de 200.000 de lei, de la ITM Gorj, pentru muncă la negru. Verificările au arătat că paza la termocentrala din Rovinari era făcută de agenți de pază fără contracte de muncă. Mai mult, la preluarea contractului de la CE Oltenia, firma olteană nu a putut asigura personalul necesar în cariere, astfel că paza s-a făcut chiar de către mineri.

Galerie foto


Vizualizări: 2,911

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: