O nouă carieră privată în Gorj. A cui este afacerea!

O microcarieră privată de cărbune va fi deschisă în comuna gorjeană Cătunele, în perimetrul Valea Coandei. SRL-ul care se va ocupa de exploatarea experimentală a resurselor de lignit îi aparţine lui Ion Negricioiu, zis „NEI”, un afacerist devenit cunoscut în anii 2000, când a fost cercetat şi reţinut pentru fapte de evaziune fiscală.

S.C. GEKKO & NEKA INVEST S.R.L, din Târgu Jiu, administrată de Ion Negricioiu, a solicitat aviz de mediu pentru deschiderea microcarierei în extravilanul comunei Cătunele.

Terenurile pe care se vor efectua lucrările sunt neproductive, pline mărăcini. Acestea se află în proprietate privată, persoane fizice, cu care Negricioiu a încheiat sau urmează să încheie contracte de vânzare-cumpărare.

Microcariera va fi amplasată la mai bine de 2 kilometri de malul stâng al râului Motru şi la o distanţă de 350 de metri de cele mai apropiate case din satul Lupoaia, se arată în raportul de evaluare a impactului asupra mediului.

Dezbaterea publică a acestui raport va avea loc în data de 30 septembrie, la sediul Primăriei Cătunele. Până atunci, publicul interesat poate transmite în scris comentarii, opinii sau observaţii la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din municipiul Târgu-Jiu,  strada Unirii.

Trebuie spus că lucrările vor debuta abia după obţinerea autorizaţiei de construire şi se vor derula pe perioada de valabilitate a licenţei de explorare, de un an, fiind executate în etape. Scopul investiţiei îl constituie explorarea, exploatarea şi valorificarea a cca. 10 mii tone de lignit.

În zona Motru – Cătunele există mai multe cariere private de cărbune care fac concurenţă Complexului Energetic Oltenia.

Galerie foto


Vizualizări: 13,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: