A propus revocarea lui Corcoață de la UATAA. Cum au votat consilierii

Demersul prin care primarul din Motru, Gigel Jianu, a încercat să-l revoce pe administratorul special al Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă a fost sortit eșecului. Consilierii locali nu au fost de acord cu această decizie, iar primarul a epuizat toate căile prin care putea să mai ceară acest lucru. Gigel Jianu își motivează demersurile prin faptul că administratorul special Eugen Corcoață a adus prejudicii societății pe care o conduce și nu încearcă să o salveze de insolvență.

Proiectul a fost dezbătut de aleșii locali câteva ore. La final, consilierii au spus, cum era de așteptat, că se opun unei revocări.

Primarul Gigel Jianu nu a reușit să-i convingă pe consilieri să-și schimbe votul: “Am avut un proiect prin care am propus înlocuirea administratorului special de la UATAA. Am spus acolo care sunt motivele. Le-am mai precizat. Am mai avut câteva acțiuni să facem ordine la UATAA. Evident că nu am găsit înțelegere. Acum chiar am propus. Lucrurile sunt foarte grave. Sunt aduse prejudicii. Acțiunile sale nu sunt să scoată societatea din insolvență și mă lovesc de Consiliul Local de a implementa niște măsuri de salvare a UATAA”.

Jianu își arată colegii din Consiliul Local cu degetul. Susține că aceștia au interese personale să nu fie revocat Eugen Corcoață din fruntea UATAA. „Sunt niște legături, afaceri mai vechi între ei. Le-am precizat în informările lor. S-au făcut lucruri grave la UATAA. Din 2011, de când este Eugen Corcoață director, s-au făcut numai lucruri grave. S-a văzut și astăzi (n.r. joi) că nu voi reuși. Mulți dintre consilierii locali au și alte interese acolo și atunci aceste interese sunt protejate. Este evident că cei de la ALDE au exclus o discuție privind formarea altei majorități. în ciuda faptului că la București, ALDE a ieșit de la guvernare, în teritoriu, ALDE rămâne alături de PSD. ALDE, PSRo nu au fost dintotdeauna, iar consilierii acestor partide au fost mai mult la PSD, au fost alături de PSD și le va fi foarte greu să se desprindă de PSD în ciuda locuitorilor din Motru”, a mai spus Jianu.

Edilul nici nu va mai face alte încercări să-l înlocuiască pe administratorul special de la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din Motru. „Eu am epuizat toate demersurile, măsurile legale pe care le pot lua ca să încerc să redresez ceva pe acolo. Responsabilitatea îi aparține integral Consiliului Local. Aș putea să reiau din aceste măsuri, dar nu vreau să cred că este o obsesie pentru mine. M-am împiedicat mereu de împotrivirea consilierilor locali”, a încheiat edilul.

Eugen Corcoață ar putea fi candidatul PSD la Primăria Motru, caz în care i-ar fi adversar actualului primar liberal Gigel Jianu. (A.A.)

Vizualizări: 2,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: