CE Oltenia vrea să vândă energie propriilor salariaţi

Complexul Energetic Oltenia încearcă să încheie contracte de furnizare a energiei către salariaţi! Administraţia pune la dispoziţia minerilor şi energeticienilor din cadrul companiei energetice un model de cerere pentru încheierea unui contract de furnizare energie electrică, un model care vizează strict consumatorii casnici din rândul salariaţilor companiei. În paralel, compania încearcă sa contracteze şi alţi clienţi casnici şi noncasnici.

Salariaţii CE Oltenia care vor să folosească în locuinţele lor energie produsă chiar de ei trebuie să prezinte la companie următoarele documente pentru încheierea contractului de furnizare a energiei electrice: act de identitate în original şi copie, actul de proprietate sau alt document care să ateste dreptul de folosinţă asupra spaţiului. Din modelul de cerere reiese şi faptul că salariaţii trebuie să ofere şi date precum consumul estimat lunar sau puterea totală instalată.

O obligaţie pe care o acceptă angajaţii care încheie contract de furnizare a energiei electrice cu CE Oltenia este ca facturile de energie electrică să le fie distribuite la locul de muncă. O altă variantă este prin poşta electronică. Mai mult, contravaloarea facturilor se va reţine de pe statul de plată, la chenzina a II-a a lunii ce urmează după luna de consum. Tariful energiei electrice, excluzând tarifele de transport, servicii de sistem, tarife de distribuţie, certificate verzi, taxa de cogenerare, acciza şi TVA este de 0.175 lei/kWh. Acest tip de contract este strict pentru activităţi casnice.

CE Oltenia numără la această dată peste 15.270 de angajaţi. CE Oltenia a întocmit şi un model de cerere pentru consumatorii casnici care este aproape similar cu cel realizat pentru salariaţi. Adică şi pentru restul consumatorilor casnici tariful este de 0.175lei/kWh plus taxe. Asta însemnă că administraţia nu oferă vreo reducere pentru salariaţii proprii. Sindicaliştii cred că salariaţii vor plătit mai puţin dacă cumpără energie de la companie. "De chestiunea acesta se discută de un an şi jumătate, dar nu ştiu dacă s-a făcut procedura. Nu am auzit. Este foarte bine dacă ar face chestiunea aceasta. Oamenii, probabil, auzindu-ne că la noi costul energiei este la 170 lei /MWh au impresia că tot aşa o să o cumpere. Tot cu 0.50-0.60 lei o să o cumpere kWh. Oricum salariaţii primesc un discount, plătesc undeva cu aproximativ 10 lei mai puţin pe factură. Sunt marjele de profit care le pune fiecare companie, dincolo de tarifele stabilite de ANRE. Compania nu va putea să vândă, chiar şi la salariaţi, sub preţul de cost. Până la urmă e un lucru bun, o să fie mulţumiţi într-o mică măsură şi salariaţii că plătesc un pic mai puţin şi compania pentru că mai găseşte un piculeţ de piaţă", a declarat Dumitru Pârvulescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.  

Vizualizări: 772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: