Cum poţi ajunge director de divizie la CE Oltenia

Recrutarea şefilor de divizii din cadrul Complexului Energetic Oltenia în baza legii 109/2011 continuă. Compania a anunţat că asocierea de firmelor de recrutare Quest Advisors şi Transearch International SRL va organiza selecţii pentru găsirea unor directori pentru Diviza Strategie-Dezvoltare şi Divizia Energetică. Într-un an şi jumătate, de când a fost demarat acest proces, compania a reuşit să stabilească numai şefii de la Divizia Minieră şi Divizia Financiară în baza ordonanţei privind guvernarea corporativă a întreprinderilor de stat. Candidaţii la posturile de director pentru care se organizează acum selecţie trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Experienţa în managementul de top este una dintre cerinţe.

Funcţia de director al Diviziei Strategie-Dezvoltare este ocupată în prezent de Ion Petroniu. Pentru această poziţie, cerinţele obligatorii sunt: diplomă de licenţă în domeniul tehnic sau economic, minimum 3 ani experienţă dovedită în investiţii şi strategii de dezvoltare, planificarea strategică în cadrul unor companii mari de succes din ţară sau străinătate. Se mai cere experienţă în managementul de top, minimum 3 ani, în cadrul unor companii de succes naţionale şi internaţionale, buna cunoaştere a pieţelor interne şi europene de energie electrică, a mecanismelor şi instrumentelor de tranzacţionare a energiei electrice, experienţă în promovarea şi implementarea de programe de restructurare şi eficientizare, dar şi cel puţin 7 ani de experienţă profesională.

Funcţia de director al Diviziei Energie din cadrul CE Oltenia este ocupată temporar de Ionel Ilie, fost director la Vânzare-Ofertare, desemnat în fruntea diviziei după ce Aurel Medinţu şi-a dat demisia din această poziţie în luna decembrie 2015. Şi candidaţii la acest post trebuie să întrunească nişte condiţii obligatorii: diplomă de licenţă în domeniul tehnic, cel puţin 5 ani experienţă în sectorul energetic, minimum 3 ani experienţă în managementul de top în cadrul unor companii de succes, cel puţin 3 ani de experienţă în activităţi de exploatare şi mentenanţa în domeniul termocentralelor, minimum 7 ani experienţă profesională şi, de asemenea, experienţă în promovarea şi implementarea de programe de restructurare şi eficientizare.    

Candidaturile pentru cele două posturi trebuie depuse până cel târziu 11 februarie, ora 16, la o adresă din Capitală, dar şi via e-mail. 

La CE Oltenia asocierea de firme Quest Advisors şi Transearch International SRL a fost angajată pentru a găsi directori pentru companie încă de acum un an şi jumătate. Pentru recrutarea directorilor de la CE Oltenia compania a plătit 150.000 de lei, conform datelor furnizate de în trecut companie. Au fost selectaţi Daniel Antonie la Divizia Minieră, care era deja director, şi Laurenţiu Ciobotărică la Divizia Financiară, actual director general interimar la CE Oltenia. De asemenea, Statul a mai plătit 150.000 de euro pentru selectarea fostului director general, Laurenţiu Ciurel, de către firma Kienbaum.

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: